Crna Kronika

PU zadarska

Zadarska policija zaplijenila više kilograma droge

Zadarska policija zaplijenila više kilograma droge
PU Zadarska

Policijski službenici PU zadarske zaplijenili su 1. veljače kod jedne osobe 1638 grama heroina, 568 grama marihuane, 161 gram kokaina i 5016 grama heroinskog punila, rečeno je u ponedjeljak na konferenciji za novinare u sjedištu PU zadarske.

Voditelj Službe kriminalističke policije Željko Pilipović otkrio je da je droga pronađena kod 44-godišnjaka u automobilu zagrebačkih registarskih oznaka u zadarskom naselju Arbanasima.

"Zbog sumnje da se u vozilu nalazi droga, policajci su zaustavili automobil zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljao muškarac u dobi od 44 godine, kojega su policajci odmah po zaustavljanju uhitili zbog sumnje u neovlaštenu proizvodnju i promet drogama", rekao je Piplović.

Nakon uhićenja 44-godišnjak je priveden, a osobno vozilo prevezeno u krug PU zadarske gdje je temeljem naloga istražnog suca Županijskog suda u Zadru pretraženo.

U automobilu je ispod desnog sjedala, u improviziranom spremištu, pronađeno 1638 grama heroina pakiranog u tri PVC vrećice, 568 grama marihuane pakirane u jednu PVC vrećicu, 161 grama kokaina pakiranog u dvije PVC vrećice, 5016 grama heroinskog punila, 6000 eura za koje postoji sumnja da je pribavljeno prodajom droge te dva mobilna uređaja.

"Službenici su oduzeli drogu, novac i mobitel, a nakon dovršenog istraživanja podnesena je kaznena prijava, 44-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku te mu je određen istražni zatvor", dodao je Piplović te istaknuo da bi se miješanjem heroina s punilom dobila ukupna količina od 6654 grama, čime bi se četverostruko povećala njena vrijednost i od ulične prodaje dobilo bi se 400.000 eura.

Na konferenciji su prezentirani i rezultati kriminalističkih istraživanja vezanih uz neovlaštenu proizvodnju i promet droga u prošloj godini, a zamjenik načelnika PU zadarske Ivan Gambiraža naglasio je da je u 2023. godini PU zadarska zaplijenila najveće količine droge dosad.

"Zaplijenjeno je 21.331 gram marihuane, 3221 grama heroina, 2721 grama amfetamina, 1275 grama kokaina i 145 grama hašiša. U 2023. ponovno su se na ilegalnom tržištu pojavili heroin i hašiš, droge koje posljednjih godina nisu bile toliko zastupljene", otkrio je Gambiraža te podsjetio da je nedavno prekinuti ilegalni party u park-šumi na Musapstanu, kada su policijski službenici kod više osoba pronašli manje količine droga, a dio droge pronađen je odbačen u parku.

U prvih mjesec dana nove godine PU zadarska imala je 19 zapljena droge u kojima su oduzeti marihuana, kokain, hašiš i speed.


Reci što misliš!