Crna Kronika

PU zadarska

Evidentirano 7 prometnih nesreća, dovršena kriminalistička istraživanja

Evidentirano 7 prometnih nesreća, dovršena kriminalistička istraživanja

Tijekom protekla 24 sata na području Policijske uprave zadarske evidentirano je 7 prometnih nesreća u kojima je jedna osoba lakše ozlijeđena.

Prijavljen zbog provala na području grada Zadra

Policijski službenici Policijske postaje Zadar proveli su kriminalističko istraživanje nad 37-godišnjim hrvatskim državljaninom kojeg se sumnjiči za kaznena djela imovinskog karaktera. 

Sumnjiči ga se da je proteklog vikenda, od 26. do 28. siječnja, u Zadru na području Poluotoka provalio u trgovinu u vlasništvu 39-godišnjaka odakle je otuđio novac i razne odjevne predmete te da je na području Relje provalio u ugostitelji objekt odakle je otuđio novac.        

Nadalje ga se sumnjiči da je prošle godine, sredinom kolovoza na području Poluotoka provalio u ugostiteljski objekt u vlasništvu trgovačkog društva odakle je otuđio prijenosno računalo i razna alkoholna pića.

Zbog sumnje da je počinio tri kaznena djela Teška krađa, protiv 37-godišnjaka se podnosi kaznena prijava nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Zadru.

Osumnjičen za iznudu i razbojničku krađu

Policijski službenici Policijske postaje Zadar proveli su kriminalističko istraživanje nad 30-godišnjim hrvatskim državljaninom kojeg se sumnjiči za kaznena djela Iznuda i Razbojnička krađa počinjeno na štetu 73-godišnjeg hrvatskog državljanina.

Sumnjiči ga se da je 30. siječnja u popodnevnim satima u Zadru na području Relje s namjerom da od oštećenog iznudi nekoliko stotina eura zbog nesuglasica oko najamnine za stan, prijetio i fizički nasrnuo na njega te mu zadao više udaraca rukama, a potom mu i iz ruke otuđio mobitel nakon čega se udaljio s mjesta događaja.

Liječničkim pregledom u zadarskoj bolnici 73-godišnjak su utvrđene lakše tjelesne ozljede.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, protiv 30-godišnjaka je e podnesena kaznena prijava nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Zadru, te je u zakonskom roku predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske.

U narušavanju javnog reda i mira, zadobio težu tjelesnu ozljedu

Policijski službenici Policijske postaje Biograd proveli su kriminalističko istraživanje nad 63-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje na kazneno djela teška tjelesna ozljeda.

Naime, 24. siječnja u popodnevnim satima na širem biogradskom području došlo je do narušavanja javnog reda i mira zbog ranijih nesuglasica imovinsko-pravnog karaktera, između četiri muške osobe u dobi od 67, 61 te 63 i 41 godina, uslijed čega je 63-godišnjak fizički napao 67-godišnjaka, kojeg je teže ozlijedio.

Ozlijeđenom 67-godišnjaku pružena je liječnička pomoć u zadarskoj bolnici gdje su mu utvrđene teške tjelesne ozljede. 

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, protiv 63-godišnjaka se podnosi kaznena prijava zbog sumnje da je počinio kazneno djelo Teška tjelesna ozljeda, dok se protiv ostalih troje sudionika narušavanja javnog reda i mira, podnosi optužni prijedlog nadležnom sudu u Zadru, zbog počinjenog prekršaja iz čl. 13. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Ugrožavali sigurnost prometa i vrijeđali policijske službenike

Jučer, 31. siječnja u 04.00 sati u Zadru u Ulici Ivana Brčića policijski službenici su tijekom nadzora u prometu zaustavili automobil zadarskih registarskih oznaka.

Kontrolom 28-godišnje vozačice, utvrđeno je kako vozilom upravlja pod utjecajem alkohola od 1,65 g/kg, a tijekom postupanja vrijeđala je i omalovažavala policijske službenike.

U utorak, 30. siječnja u 16.10 sati u Zadru u Zagrebačkog ulici, policijski službenici su zaustavili automobil zadarskih registarskih oznaka s kojim je pod utjecajem alkohola od  1,02 promila upravljao 52-godišnjak koji je prethodno u Ulici Hrvatskog sabora narušavao javni red i mir vikom i galamom. 

Daljnjom kontrolom vozača utvrđeno je kako kod sebe ne posjeduje osobnu iskaznicu niti vozačku dozvolu. 

Oboje vozača policija je isključila iz prometa te su smješteni u prostorije policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Jučer su uz optužne prijedloge prepraćeni na Kazneno-prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru, vozačica zbog počinjenih prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola i vrijeđanja i omalovažavanja policijskih službenika, a vozač zbog prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, narušavanja javnog reda i mira te zbog ne posjedovanja osobnih dokumenata.


Reci što misliš!