Crna Kronika

UNUK UBIO DJEDA

Sisačka policija o ubojstvu: Lovci su nam pomogli naći dijelove tijela. Napadač je već poznat zbog krađa i droga

Sisačka policija o ubojstvu: Lovci su nam pomogli naći dijelove tijela. Napadač je već poznat zbog krađa i droga
RTL.hr

Sisačka policija održala je izvanrednu konferenciju za medije povodom završetka istrage oko ubojstva tada 89-godišnjeg muškarca čiji je nestanak prijavljen krajem prosinca 2019. godine

Za ubojstvo je osumnjičen 29-godišnjak. Policija je objavila da se radi o unuku žrtve.

"Policijski službenici službe kriminalističke policije, u dogovoru s ŽDO u Sisku, proveli su višegodišnje istraživanje nad 29-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kazneno djelo teškog ubojstva", rekao je Načelnik PU sisačko moslavačke Luka Pešut.

Rekao je da je i da je istraživanje započelo 28. prosinca 2019. godine, a proveden je niz mjera i vještačenja nad 29-godišnjakom.

"Točan datum ubojstva nije poznat, ali se radi o vremenu između 16. i 19. prosinca 2019. godine kada bi taj 29-godišnjak došao u mjesto Roviška na Glinskom području, kod tada 89-godišnjeg muškarca, u obiteljsku kuću, gdje je nakon sukoba s istim zdravstveno ugroženu osobu nekoliko puta udario tupim premetom, od čega je on preminuo. Osumnjičeni je tada, u svojstvu prikrivanja teškog kaznenog djela, tijelo 89-godišnjaka sakrio u obližnjoj šumi, a u prosincu prošle godine dijelovi tijela i odjeća su pronađeni i izuzeti u sklopu izvođenja očevida.

"Protiv 29-godišnjaka, koji se trenutno nalazi na izdržavanju kazne zatvora zbog niza drugih kaznenih djela, ŽDO biti će podnesena kaznena prijava", rekao je.


Reci što misliš!