Crna Kronika

Pali s više od 4 kile heroina

Pala šesteročlana grupa dilera, uhićena četiri Hrvata, Makedonac i Srbin

Pala šesteročlana grupa dilera, uhićena četiri Hrvata, Makedonac i Srbin
Ilustracija/Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Istarska policija razotkrila je šestočlano zločinačko udruženje čije članove, među kojima su Makedonac i Srbin, tereti da su od rujna prošle godine krijumčarili heroin u Hrvatsku i potom ga prodavali na narkotržištu Istarske, Zagrebačke i Splitsko-dalmatinske županije.

Prošvercali su više od četiri kile heroina

Osumnjičeni su heroin nabavljali na području jedne od zemalja jugoistočne Europe te su ga krijumčarili na područje tri hrvatske županije u kojima su po policijskoj sumnji u prodaju stavili najmanje 4.2 kilograma heroina, a prilikom uhićenja od njih je zaplijenjeno 3.9 kilograma.

Za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama u sastavu zločinačkog udruženja policija sumnjiči 43-godišnjeg državljanina Sjeverne Makedonije, 59-godišnjeg državljanina Srbije i četvoricu hrvatskih državljana u dobi od 66, 49, 47 i 42 godine. Prema neslužbenim podacima, još se traga za 42-godišnjim hrvatskim državljaninom.

"Djelovali su udruženo, svatko u svojoj ulozi nabave, prodaje, čuvanja, posredovanja u kupoprodaji, nuđenja na prodaju ili prenošenja droge radi prodaje te same prodaje", kažu u policiji.

Zaradili su najmanje 80 tisuća eura

Višemjesečno kriminalističko istraživanje nad šest osoba istarska policija provela je u suradnji s kolegama iz zagrebačke i splitsko-dalmatinske policije te Policijskim nacionalnim uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, a u koordinaciji s USKOK-om.

Trojica osumnjičenika uhićena su na zagrebačkom te po jedan na istarskom i splitsko-dalmatinskom području, a u pretrazi njihovih domova i vozila, uz 3.9 kilograma heroina, pronađen je i novac za koji se sumnja da potječe od preprodaje droge.

Na prodaji 4.2 kilograma heroina zaradili su najmanje 80.000 eura koje su međusobno podijelili, izvijestio je USKOK koji je na temelju kaznene prijave istarske policije donio rješenje o provođenju istrage protiv osumnjičenika i za njih zatražio određivanje istražnog zatvora.

Pali s

Reci što misliš!