Crna Kronika

POLICIJA NA TERENU

Rekorder vikenda je vozač sa čak 3,35 promila alkohola na području Gračaca

Rekorder vikenda je vozač sa čak 3,35 promila alkohola na području Gračaca
Shutterstock

Na prometnicama Policijske uprave zadarske tijekom proteklog vikenda provedene su pojačane aktivnosti u prometu u cilju sprječavanja najtežih prometnih prekršaja

Kontrolirano je ukupno 411 vozača i vozila, a pri tom je alkotestiran 221 vozač, od kojih je 10 bilo pod utjecajem alkohola. Najveća utvrđena koncentracija alkohola je 3,35 g/kg.

Od evidentirano ukupno  207 prekršaja izdvajamo: 52 za prekoračenje brzine, 3 za upravljanje vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, 7 za nepropisno pretjecanje, 6 za pojas, 13 za korištenje mobitela tijekom upravljanja vozilom,  7 za nenošenje zaštitne kacige, 2 za neregistrirano i tehnički neispravno vozilo te 1 za vožnju u zabranjenom smjeru
Iz prometa je isključeno 15 vozača i 5 vozila.

Zabilježene je 28 prometnih nesreća od kojih 5 nesreća s ozlijeđenim osobama, u kojima su dvije osobe teže, a sedam osoba lakše ozlijeđeno.
 
 
Na vozilo postavio ne pripadajuće registarske pločice:
 
U subotu u rano jutarnjim satima u Zadru, na ulici Vlatka Mačeka policijski službenici zadarske prometne policije su u 04,15 sati prilikom kontrole prometa zaustavili 21-godišnjaka, koji je upravljao vozilom na kojem su bile postavljene ne pripadajuće registarske pločice.
Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, protiv 21-godišnjaka se podnosi kaznena prijava zbog krivotvorenja isprava.
 
Vožnja pod utjecajem alkohola:
 
U nedjelju, 24. srpnja u Brotnji na području Gračaca, ŽC 5203, oko 15,50 sati sati 49-godišnjak je upravljajući osobnim automobilom zadarskih oznaka  pod utjecajem alkohola od 3,35 promila izazvao prometnu nesreću – slijetanje van kolnika, u kojoj je lakše ozlijeđen.
Vozač je sankcioniran zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
 
Upravljanje motociklom bez položenog vozačkog ispita:
 
U subotu, 23. srpnja, zbog počinjenih prometnih prekršaja na prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru prepraćen je 22-godišnjak, kojeg su policijski službenici tog dana u ranojutarnjim satima zatekli u Biogradu kako u 04,30 sati upravlja motociklom prije stjecanja prava na upravljanje,  a tom prigodom se kretao jednosmjernom ulicom te se nije zaustavio na znak crvenog svjetla na semaforu.


Reci što misliš!