Crna Kronika

hvz

Hrvatski vatrogasci pomažu kolegama u susjedstvu

Hrvatski vatrogasci pomažu kolegama u susjedstvu
Ziga Zivulovic/F.A. Bobo/PIXSELL

Vatrogastvo ne poznaje granice pa su tako hrvatski vatrogasci otišli pomoći talijanskim kolegama u gašenju požara koji danima gori kod Trsta, izvijestili su u srijedu iz Hrvatske vatrogasne zajednice.

Veliki požari otvorenog prostora ove su godine problem mnogim zemljama, pa tako i susjednoj Italiji i Sloveniji. Požar koji danima gori kod Trsta stvorio je kolaps zbog čega su zatvorene i pojedine prometnice, a ta je regija ostala i bez električne energije.

U pomoć talijanskim kolegama stižu i hrvatski vatrogasci pa je tako danas u popodnevnim satima iz postrojbi Umaga i Pazina upućeno devet vatrogasaca sa četiri autocistrene,  a koje predvodi zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Serđo Šilić.

„Vatrogastvo ne poznaje granice pa je tako i pomoć kolegama susjednih zemalja neupitna. Danas im šaljemo pomoć u vidu ljudstva i tehnike i nadamo se kako će ova vatrena stihija uskoro biti savladana“, kazao je zapovjednik Vatrogasne zajednice Istarske županije Dino Kozlevac te dodao i kako su dva vatrogasca iz Umaga s jednim vozilom upućeni i na ispomoć slovenskim kolegama.


Reci što misliš!