Crna Kronika

uskok-ova akcija

Uhićeno desetak Hrvata i Talijana, neslužbeno se doznaje da je razlog izlov trpova, ježinaca i prstaca

Uhićeno desetak Hrvata i Talijana, neslužbeno se doznaje da je razlog izlov trpova, ježinaca i prstaca

U akciji uhićenja USKOK-a u suradnji s policijskim upravam u tri dalmatinske županije, uhićeno je destak osoba, Hrvata i Talijana

Kako Index neslužbeno doznaje, radi se o izlovu i preprodaji zabranjenih morskih vrsta. Hrvati su većinom bili zaduženi za izlov trpova, ježinaca i prstaca. Talijani su bili zaduženi za pakiranje, skladištenje i daljnju preprodaju.

Nadalje, otkriveno je više skladišta i to na području Kaštel Starog i Knina. Nije isključeno da ih je bilo još. Inače, roba je išla za Italiju.

Zbog trgovanja divljim vrstama uhićeno je desetak osoba. Jedan uhićeni Talijan od ranije je poznat policiji zbog sličnih stvari. Švercom su zaradili nešto manje od milijun kuna, koliko je poznato. No šteta za okoliš koju su prouzročili ovakvim izlovom je višemilijunska.

Izlov se vršio većinom na području splitskog akvatorija.

Da se provodi akcija, objavio je danas USKOK na svojim stranicama, a priopćenjem se oglasilo i Ravnateljstvo policije RH:

"Policijski službenici Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta - Služba Split u suradnji s Policijskom upravom splitsko-dalmatinskom te u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, provode kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela protiv okoliša u sastavu zločinačkog udruženja.

Kriminalističkim istraživanjem obuhvaćeno je više osoba, državljana Republike Hrvatske i Italije. U tijeku su uhićenja te provođenje više dokaznih radnji na području više policijskih uprava i to PU splitsko-dalmatinske, šibensko-kninske te zadarske.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policija će protiv osumnjičenih osoba podnijeti kaznenu prijavu Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta i predati ih pritvorskom nadzorniku, a nakon čega ćemo objaviti priopćenje s više detalja."


Reci što misliš!