Crna Kronika

vrući vikend

Zadarska policija intervenirala zbog prijetnji, fizičkih obračuna, sve aktivniji su i lopovi

Zadarska policija intervenirala zbog prijetnji, fizičkih obračuna, sve aktivniji su i lopovi

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave zadarske evidentirane su tri prijetnje, teška tjelesna ozljeda, oštećenje tuđe stvari, dvije teške krađe, četiri krađe, narušavanje javnog reda i mira te 26 prometnih nesreća u kojima je jedna osoba teže, a pet osoba lakše ozlijeđeno.

Dovršena kriminalistička istraživanja

Policijski službenici Policijske postaje Zadar dovršili su kriminalističko istraživanje nad 31-godišnjim hrvatskim državljaninom kojeg se sumnjiči za prijetnju i oštećenje tuđe stvari.

Njega se sumnjiči da je 25. lipnja oko 1 sat u noći u Zadru, na predjelu Bokanjca, došao do kuće 67-godišnjeg vlasnika te upućivao ozbiljne prijetnje smrću prema vlasniku i članovima obitelji, 42-godišnjaku i 65-godišnjakinji, a pritom bacio staklenu bocu s tekućinom i nagorenom tkaninom na kuću te kamenja na garažu . Zbog sumnje da je počinio kazneno djelo Prijetnje i Oštećenja tuđe stvari, protiv 31-godišnjaka je nadležnom državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava, te je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske.

Nadalje, dovršili su kriminalističko istraživanje nad 40-godišnjim hrvatskim državljaninom kojeg se sumnjiči za prijetnju.

Njega se sumnjiči da je 25. lipnja oko 21,30 sati u Zadru, na predjelu Bokanjca, došao do kuće 67-godišnjeg vlasnika te upućivao ozbiljne prijetnje smrću prema 42-godišnjaku, te članovima obitelji. Zbog sumnje da je počinio kazneno djelo Prijetnje, protiv 40-godišnjaka je nadležnom državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava te je predan u pritvorsku jedinicu Policijske uprave zadarske.

Policijski službenici Policijske uprave zadarske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 32-godišnjim hrvatskim državljaninom kojeg se sumnjiči za prijetnju i oštećenje tuđe stvari.

Njega se sumnjiči da je 23. lipnja oko ponoći prilikom postupanja policijskih službenika oko nepropisno parkiranih vozila na zračnoj luci u Zemuniku vrijeđao i omalovažavao policijske službenike te uputio ozbiljne prijetnje smrću prema policijskom službeniku.

Nadalje, nakon što je uz uporabu sredstava prisile priveden u prostorije policije, osumnjičeni je oštetio inventar u službenim prostorijama. Zbog sumnje da je počinio kazneno djelo Prijetnje i Oštećenja tuđe stvari, protiv 32-godišnjaka je nadležnom državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava, te je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske.

Osumnjičen za nanošenje teških tjelesnih ozljeda

Policijski službenici Policijske postaje Zadar dovršili su kriminalističko istraživanje nad 34-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela teške tjelesne ozljede.

Sumnjiči se da je 26. lipnja 2022. godine oko 03,30 sati u Zadru na Obali kneza Branimira fizički napao 33-godišnjaka i teško ga ozlijedio.

 Protiv 34-godišnjaka je nadležnom državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava.

Teška krađa

U subotu, 25. lipnja, u Zadru, u ulici Jurja Barakovića nepoznati počinitelj je presjekao lanac te otuđio dva bicikla u vlasništvu 36-godišnjaka.

Materijalna šteta iznosi nekoliko tisuća kuna, a protiv nepoznatog počinitelja je državnom odvjetništvu podnijeta kaznena prijava zbog teške krađe.

U nedjelju, 26. lipnja, u Ninu nepoznati počinitelj je provalio u kamper vozilu u vlasništvu 59-godišnjeg državljanina Švicarske, odakle je otuđio prijenosno računalo, punjač za mobitel i tenisice

Materijalna šteta iznosi više tisuća kuna, a protiv nepoznatog počinitelja je državnom odvjetništvu podnijeta kaznena prijava zbog teške krađe.

Krađa

U subotu, 25. lipnja, u Zadru, u ulici Akcije Maslenica nepoznati počinitelj je otuđio novčanik u vlasništvu 25-godišnjakinje.

Materijalna šteta iznosi oko tisuću kuna, a protiv nepoznatog počinitelja je državnom odvjetništvu podnijeta kaznena prijava zbog krađe.

U subotu, 25. lipnja, u Zadru, na Brodarici nepoznati počinitelj je otuđio torbicu u vlasništvu 45-godišnjeg državljanina Slovačke.

Materijalna šteta iznosi nekoliko tisuća kuna, a protiv nepoznatog počinitelja je državnom odvjetništvu podnijeta kaznena prijava zbog krađe.

U vremenu od 22. do 26. lipnja u Maslenici, nepoznati počinitelj je prostorije udruge/kluba otuđio roštilj i klima uređaj.

Materijalna šteta iznosi nekoliko tisuća kuna, a protiv nepoznatog počinitelja je državnom odvjetništvu podnijeta kaznena prijava zbog krađe.

Jučer je u Zadru, na predjelu Poluotoka, nepoznati počinitelj otuđio novčanik 50-godišnjoj državljanki Poljske

Materijalna šteta iznosi oko tisuću kuna, a protiv nepoznatog počinitelja je državnom odvjetništvu podnijeta kaznena prijava zbog krađe.


Reci što misliš!