Crna Kronika

Bit će ispitana 54 svjedoka

Dumboviću i četvorici uhićenih sud odredio istražni zatvor

Dumboviću i četvorici uhićenih sud odredio istražni zatvor
Zeljko Lukunic/PIXSELL

U istrazi protiv bivšeg petrinjskog gradonačelnika Darinka Dumbovića, njegovog sina Darka i trojice poduzetnika zbog nezakonitog pogodovanja Uskok planira ispitati 54 svjedoka, a petorica osumnjičenih pritvoreni su kako na njih ne bi utjecali.

Uz oca i sina Dumbović zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda odredio je jednomjesečni istražni zatvor petrinjskim poduzetnicima Dejanu Dobrečeviću, Zlatku Zagorcu i Goranu Norkoviću.

”Sudac istrage prihvatio je u cijelosti prijedlog Uskoka za određivanjem istražnog zatvora protiv svih okrivljenika zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke”, kazala je u srijedu nakon istražnog ročišta zamjenica ravnateljice Uskoka Snježana Marijanović.

Odvjetnik bivšeg petrinjskog gradonačelnika Dražen Ivanić rekao je da će u nastavku istrage biti ispitano 54 svjedoka. “Za Darinka Dumbovića ispitat će se 17 svjedoka, a za ostale po njih desetak”, precizirao je Ivanić.

Dodao je kako planira uložiti žalbu na pokretanje istrage i određivanje istražnog zatvora.

“Smatramo da rješenje o istražnom zatvoru nije osnovano i da nema potrebe saslušavati svjedoke jer je materijalna dokumentacija jasna. Uz to, okrivljenici su u svojoj obrani jasno iskazali tko je i pod kojim uvjetima pobijedio na natječajima te izvodio radove tako da je ovo potpuno neosnovana odluka”, dodao je odvjetnik.

Uskok i policija ranije su, ne otkrivajući identitet, izvijestili da bivšeg petrinjskog gradonačelnika sumnjiče da je u dogovoru sa sinom namještao unosne poslove od Grada Petrinje, dok su otac i sin dogovorili s trojicom poduzetnika kako će njihove tvrtke podnositi ponude i potom prepuštati izvođenje radova tvrtki Darka Dumbovića.


Reci što misliš!