Crna Kronika

#192

U Lici i na Velebitu pronađena eksplozivna sredstva

U Lici i na Velebitu pronađena eksplozivna sredstva
Hrvoje Jelavic/PIXSELL

U bivšoj vojarni na južnom Velebitu, u predjelu Panos, pronađena je anitimagnetna mina PMA-2 koja je bila oštećena u predjelu upaljača. Kako javlja PU ličko-senjska, u mjestu Divoselo pronađena je minobacačka mina call. 82 mm, također oštećena u predjelu upaljača.

S obzirom na navedena oštećenja, obje mine je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu uz poduzimanje svih sigurnosnih mjera uništio na mjestima pronalaska.

Policija je upozorila na činjenicu da se ostavljeni predmeti mogu zloupotrijebiti te da do njih mogu doći neovlaštene osobe, a posebno djeca, što za posljedicu može imati i stradavanje.

Policija je opet pozvala građane da se pridruže akciji "Manje oružja - manje tragedija" kojom je bez ikakvih sankcija omogućena dragovoljna predaja ilegalnih ubojitih sredstava i oružja.  

Protiv građana koji ovakvo oružje prijave nadležnom tijelu radi predaje, neće se pokretati prekršajni ni kazneni postupak. Policija upozorava građane da eksplozivna sredstva i oružje ne donose sami u policijske postaje, nego da želju za predajom oružja prijave na 192 ili najbližoj policijskoj postaji, prenosi Index.  


Reci što misliš!