Crna Kronika

državno odvjetništvo u zadru

Muškarac u pritvoru zbog niza provala i prijetnji policajcima

Muškarac u pritvoru zbog niza provala i prijetnji policajcima
Hrvoje Jelavić/ PIXSELL

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru je ispitalo državljanina Republike Hrvatske (1981.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela teške krađe i kaznenog djela protiv javnog reda prisilom prema službenoj osobi.

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 40-godišnjak od 27. veljače do 19. ožujka 2021. u Zadru, u namjeri da se domogne tuđih stvari, uporabom tjelesne snage i podesnog alata, u 26 navrata nasilno ulazio u obiteljske kuće, trgovine i poslovne prostore odakle je uzimao novac i druge stvari te si na taj način pribavio protupravnu imovinsku korist u iznosu većem od 27.000,00 kuna.

Osnovano se sumnja da je 19. ožujka 2021. u svojoj obiteljskoj kući u Zadru, nakon što su policijski službenici na temelju naloga suca istrage započeli radnju pretrage doma, u cilju da onemogući provođenje te radnje, ozbiljno zaprijetio policijskim službenicima da će ih usmrtiti i da će cijelu kuću minirati. Osnovano se sumnja da je potom počeo razbijati i bacati stvari po kući zbog čega su prema njemu primijenjena sredstva prisile kako bi se mogla provesti započeta radnja.

Sucu istrage Županijskog suda u Zadru predloženo je da se protiv osumnjičenika odredi istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela. Sudac istrage je prihvatio prijedlog državnog odvjetništva i osumnjičeniku odredio istražni zatvor.


Reci što misliš!