Crna Kronika

namijenjena zadarskom tržištu

Zaustavljen zbog prebrze vožnje, a kazneno prijavljen zbog gotovo milijun vrijedne kuna droge

Zaustavljen zbog prebrze vožnje, a kazneno prijavljen zbog gotovo milijun vrijedne kuna droge
PU Zadarska

Dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 60-godišnjakom koji je zaustavljen zbog prometnog prekršaja na autocesti A1 Zagreb - Split, a zbog sumnjivog ponašanja, uz pomoć psa, pregledano mu je vozilo u kojem su bile različite vrste droge, priopćila je u četvrtak zadarska PU.

Kako je priopćeno, 60-godišnjak za zagrebačkog područja, predan je pritvorskome nadzorniku zadarske Policijske uprave uz kaznenu prijavu Općinskome državnom odvjetništvu zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

Muškarca su jučer oko 11 sati na autocesti A1 Zagreb - Split službenici Postaje prometne policije zatekli u prometnom prekršaju prekoračenja brzine. Zbog sumnjivog ponašanja, sa službenim psom za detekciju droga pregledali su njegov BMW zagrebačkih registarskih oznaka.

Belgijska ovčarka Lili otkrila je drogu te je automobil prevezen do policije, gdje je na temelju naloga suca istrage Županijskoga suda u Zadru na skrovitome mjestu pronađeno je 637,3 grama kokaina zapakiranog u 79 paketića različite težine, 14,9 grama hašiša, tri grama marihuane, dva grama amfetamina, tzv. speeda, te dvije ampule s 0,5 grama MDM-a.

Sumnja se da je droga bila namijenjena prodaji na zadarskim ulicama, a riječ je o kokainu izrazito visoke čistoće koji preprodavači miješaju s punilima kako bi mu povećali masu. Procjenjuje se da je vrijednost zaplijenjene droge veća od 900.000 kuna.

Droga i automobil su oduzeti, a osumnjičeni 60-godišnjak je uz kaznenu prijavu Općinskome državnom odvjetništvu u Zadru zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama predan pritvorskom nadzorniku zadarske Policijske uprave.

Kriminalističko istraživanje se nastavlja.


Reci što misliš!