Crna Kronika

iznuđivali i zlostavljali vršnjaka

Optuženi maloljetni nasilnici iz Kaštela

Optuženi maloljetni nasilnici iz Kaštela
Screenshot Facebook

Splitsko Općinsko državno odvjetništvo podiglo je optužnicu protiv maloljetnika (17) i mlađeg punoljetnika (19) koji su krajem kolovoza u Kaštelima iznuđivali i fizički zlostavljali svog vršnjaka, a čiju je video snimku vidjela gotovo cijela Hrvatska.

Njima se optužnicom na teret stavlja da su 22. kolovoza ove godine u Kaštel Štafiliću od mlađeg punoljetnika tražili da im preda dvije tisuće kuna pri čemu su ga obojica više puta udarali šakama i nogama po tijelu. 

"Okrivljeni mlađi punoljetnik je ozbiljno zaprijetio oštećeniku tražeći da im donese novac u roku od dva dana na što je on pristao te od svog oca zatražio da maloljetnom okrivljeniku umjesto novca preda skuter što je njegov otac i učinio te je maloljetniku 24. kolovoza 2020., nakon sastavljanja kupoprodajnog ugovora, bez naknade predao navedeni skuter", navodi se u optužnici. 

Uz to se mlađeg punoljetnika tereti da je tog dana od oštećenika tražio još 500 kuna, a on mu je u strahu predao 300 kuna pa ga je tako oštetio za ukupno 2300 kuna.

Zbog bojazni od ponavljanja kaznenog djela u optužnici je predloženo da im se produlji istražni zatvor, no vijeće Općinskog suda u Splitu je ukinulo istražni zatvor i zamijenilo ga mjerama opreza. Na to je Općinsko državno odvjetništvo uložilo žalbu.


Reci što misliš!