Crna Kronika

krali su kozmetiku, parfeme i - paštete

Uhićena šesteročlana pljačkaška skupina koja je "operirala" na biogradskom području

Uhićena šesteročlana pljačkaška skupina koja je
Shutterstock

Policijski službenici Policijske postaje Biograd dovršili su kriminalističko istraživanje nad šestero hrvatskih državljana u dobi od 19, 20, 24, 27, 29 i 30 godina, koji se sumnjiče za imovinska kaznena djela na zadarskom, biogradskom i šibenskom području, čime su pričinili ukupnu materijalnu štetu u iznosu preko 29.000,00 kuna.

Naime, provedenim ciljanim postupanjem i planiranom akcijom policije na sprječavanju imovinskih  kaznenih djela, krađa u trgovine, policijski službenici PP Biograd su jučer oko 13.00 sati u trgovačkom centru u Biogradu zatekli dvije muške osobe u dobi od 29 i 19 godina koji se dovode u svezu s počinjenjem kaznenog djela krađa na području Biograda. Obojica su uhićeni i dovedeni u prostorije policije na daljnje kriminalističko istraživanje, tijekom kojeg je 19-godišnjak izručio 0,4 grama marihuane.

Prilikom koordiniranog postupanja policijski službenici  su u Biogradu također uočili osobno vozilo Volkswagen zagrebačkih registarskih oznaka, koje se udaljilo u pravcu Zadra, a kojeg su ubrzo policijski službenici zaustavili na ulazu u Zadar. Tom prilikom u vozilu su zatečene dvije muške osobe u dobi od 24 i 30 godine te dvije ženske osobe u dobi od 20 i 27 godina, a  koje se također dovode u svezu s počinjenjem kaznenih djela krađa.

c93b9001ea4a713d5c599ad3cc2de22d.jpg?v=2

Zatečene osobe su dovedene u prostorije policije, a tijekom kriminalističkog istraživanje u vozilu su pronađeni predmeti koji potječu od kaznenih djela, razni kozmetički i prehrambeni artikli te je također utvrđeno kako su se u Biograd dovezli unajmljenim vozilom, kojeg je unajmio i vozio 24-godišnjak.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem, dvije ženske osobe u dobi od  20 i 27 godina i dvije  muške osobe u dobi od 29 i 30 godina sumnjiče da su po prethodnom dogovoru u cilju stjecanja protupravne imovinske koristi, dana 28. studenog ove godine u poslijepodnevnim satima u Ulici dr. Franje Tuđmana u Biogradu iz trgovine u vlasništvu trgovačkog društva otuđili više komada dekorativne kozmetike te parfema u vrijednosti preko 8.900,00 kuna, nakon čega su se udaljili u nepoznatom pravcu.

Dok se dvije ženske osobe u dobi od  20 i 27 godina sumnjiče da su dana 08. lipnja ove godine u poslijepodnevnim satima u Ulici dr. Franje Tuđmana u Biogradu iz iste trgovine otuđili četiri parfema u vrijednosti oko 2.500,00 kuna.

Isto tako 20-godišnjakinju i 30-godišnjaka se sumnjiči da su 13. prosinca ove godine u poslijepodnevnim satima u Ulici Akcije Maslenice u Zadru iz trgovine u vlasništvu trgovačkog društva otuđili četiri parfema u vrijednosti oko 3.600,00 kuna.

Nadalje, 29-godišnjaka i 19-godišnjaka se sumnjiči da su 15.prosinca ove godine oko 11.00 sati u Ulici Put Vida u Šibeniku iz trgovine u vlasništvu trgovačkog društva otuđili više komada dekorativne kozmetike  i parfem, ukupne vrijednosti oko 1.800,00 kuna, nakon čega su kasnije istog dana u Ulici Put Gaćeleza u Vodicama iz trgovine u vlasništvu trgovačkog društva u otuđili više komada zubnih pasti i  konzervi pašteta  u vrijednosti oko 1.600,00 kuna

Na kraju, 27-godišnjakinju se sumnjiči da je zajedno s još jednom ženskom osobom, 18. kolovoza ove godine iz iste trgovine u Biogradu otuđila 17 raznih parfema i dvije torbe za plažu, ukupne vrijednosti preko 11.300,00 kuna.

Protiv svih petero se nadležnom državnom odvjetništvu podnose kaznene prijave zbog krađa, dok se protiv 24-godišnjaka podnosi kaznena prijava za pomaganje kod kaznenih djela.

Također se protiv  19-godišnjaka podnosi i optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.


Reci što misliš!