Crna Kronika

neslavni rekorder akcije vikend

25-godišnji vozač Golfa pijan skrivio prometnu nesreću na Novom Bokanjcu

25-godišnji vozač Golfa pijan skrivio prometnu nesreću na Novom Bokanjcu
Slavko Midzor/PIXSELL

U petak na državnoj cesti D 503, kroz naseljeno mjesto 32-godišnji vozač upravljao BMW-om (ZD) nedopuštenom brzinom od 114 km/h na mjestu gdje je brzina ograničena na 50 km/h.

Vožnja pod utjecajem alkohola i izazivanje prometne nesreće:

U nedjelju, u  00,45 sati  u ulici Grgura Budislavića u Zadru, 25-godišnji vozač VW Golf-a zadarskih registracijskih oznaka je izazvao prometnu nesreću upravljajući vozilom pod utjecajem alkohola od 2,03 promila, što je najviša koncentracija alkohola utvrđena tijekom provođenja kontrole prometa tijekom vikenda.

Radi se o prometnoj nesreći s materijalnom štetom, kada je vozač uslijed neprilagođene brzine stanju i uvjetima na kolniku, vozilom sletio van kolnika i oštetio pet parkiranih vozila.

Vozač je smješten u prostorije policije do otrežnjenja te je sankcioniran zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama. 
 
Nedozvoljena brzina
 
U petak prijepodne, u 09,15 sati na državnoj cesti D 503 kod Šopota, policijski službenici Postaje prometne policije Zadar su službenim vozilom „presretač“ zatekli 32-godišnjeg hrvatskog državljanina, koji je upravljao BMW-om (ZD), nedopuštenom brzinom od 114 km/h na mjestu gdje je brzina ograničena na 50 km/h ( naseljeno mjesto).
 
Vozač je sankcioniran zbog prekršaja iz čl. 53. st. 3. Zakona o sigurnosti prometa na cestama, zbog čega mu je izdan Prekršajni nalog uz kaznu od 10.000,00 kuna te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od 3 mjeseca.

Pojačani nadzor prometa proteklog vikenda

Proteklog vikenda ( 23. do 25. listopada), policijski službenici Policijske uprave zadarske su tijekom provođenja akcije Vikend kontrolirali 223 vozila i vozača, a poduzeli su 113 represivnih mjera.

alkotestirano je 189 vozača, od kojih je njih 5 bilo pod utjecajem alkohola
6 vozilabez tehničkog pregleda i registracije
2 vozila bez osiguranja
32 vozača je prekoračilo propisano ograničenje brzine
1 vozač je upravljao vozilom u vrijeme zabrane upravljanja
4 vozača su nepropisno pretjecala
6 vozača su prošla kroz crveno svjetlo
6 vozačaje vozilo bez zaštitnog pojasa
9 vozača je koristilo mobitel
13 vozača nije poštivalo prometni znak 

Iz prometa je isključeno 6 vozača i 6 vozila.
 
U tom se vremenu dogodilo 5 prometnih nesreća, u kojima su dvije osobe teže, a jedna osoba lakše ozlijeđena.


Reci što misliš!