Crna Kronika

državno odvjetništvo u zadru

Podignuta optužnica protiv muškarca koji je prijevarom staricu oštetio za 30 tisuća eura

Podignuta optužnica protiv muškarca koji je prijevarom staricu oštetio za 30 tisuća eura
Dusko Jaramaz/PIXSELL

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru je, nakon provedene istrage, podiglo optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1974.) zbog počinjenja kaznenog djela protiv imovine prijevarom.

Okrivljeniku se stavlja na teret da je 17. srpnja 2020. u Zadru, u dogovoru sa za sada nepoznatim muškarcem, u namjeri da se u znatnoj mjeri nepripadno protupravno materijalno okoriste, počinio navedeno kazneno djelo. 

Nepoznati je muškarac 16. srpnja 2020. sa svog mobitela nazvao oštećenicu predstavljajući joj se lažno kao direktor jedne banke koji surađuje s policijom u kriminalističkoj obradi oko krađe novca od djelatnika banke uvjerivši ju pritom da podigne sav novac koji ima na računu i preda policiji. Okrivljenik je potom, tereti ga se, došao do oštećenice te joj se predstavio kao policijski službenik, a potom od nje preuzeo omotnicu u kojoj je bilo 30.000,00 eura čime si je pribavio protupravnu imovinsku korist u iznosu od oko 226.000,00 kuna.

U optužnici je predloženo da se protiv okrivljenika produlji istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.


Reci što misliš!