Crna Kronika

teško ubojstvo

Vrhovni sud vijeća o Davidu Komšiću: Presuda bi trebala postati pravomoćna

Vrhovni sud vijeća o Davidu Komšiću: Presuda bi trebala postati pravomoćna
Marko Lukunić/PIXSELL

U 8.30 sati na Vrhovnom sudu započela je sjednica o postupku koji se zbog Davida Komšića vodio zbog teškog ubojstva Kristine Krupljan.

Riječ je o žalbama u trećem stupnju te bi ova odluka Vrhovnog trebala biti konačna, odnosno presuda će postati pravomoćna, piše 24sata.

Podsjetimo, Vrhovni sud je već, odlučujući u drugom stupnju, djelomično uvažio žalbe Komšića, njegovih roditelja i branitelja te mu smanjio kaznu za pet godina s 30 na 25 godina zatvora. Na sjednici u utorak vijeće će saslušati argumente svih strana u postupku te se povući na vijećanje.

Odluku će objaviti kad je donesu, no do toga može proći i nekoliko mjeseci.

David Komšić je svoju bivšu djevojku Kristinu Krupljan izbo nožem 88 puta. U trenutku napada Kristina je bila trudna s drugim muškarcem. Komšić ju je ubio dok su nakon večere sjedili u njenom automobilu.

Pritisnuo ju je lijevom rukom na vozačko sjedalo sa suvozačkom kako se ne bi micala i 73 puta ubo ju nožem i zadao još 15 ubodno-reznih rana po tijelu i glavi.

Iako je nepravomoćno osuđen na 30 godina zatvora, Vrhovni sud je u svibnju tu kaznu smanjio za pet godina. Sud je to odlučio zbog olakotnih okolnosti - David je rekao da mu je žao, nakon što ju je ubio je plakao i povraćao te vikao drugima da nazovu policiju i hitnu.


Reci što misliš!