Crna Kronika

potvrđeno

Mladići osumnjičeni za silovanje maloljetnice na slobodi

Mladići osumnjičeni za silovanje maloljetnice na slobodi
Dino Stanin/PIXSELL

Petorica mladića, osumnjičenih za silovanje malodobne djevojke iz okolice Zadra te druge spolne radnje, pušteni su iz istražnoga zatvora nakon što su ispitani svi svjedoci. To je potvrdila i pravna zastupnica oštećene djevojke Sanja Bezbradica Jelavić.

Navela je kako je sudac istrage zaključio da više nema razloga za njihovo zadržavanje u pritvoru.

Evo što je rekla u eteru Radio Zadra.

- To je točno. Takvu informacije od policije sam dobila ja, da bi je mogla prenijeti obitelji oštećenice i samoj oštećenici. Razlog je za puštanje iz istražnog zatvora činjenica da ne postoji više zakonski razlozi za određivanje istražnog zatvora budući su svi svjedoci ispitani a istražni zatvor je bio određen zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke.

No, s obzirom na neke druge okolnosti koje su se desile tijekom trajanja postupka u svojstvu punomoćnice oštećenice ja sam danas Županijskom državnom odvjetništvu predala jedan prijedlog s navođenjem razloga i argumenata, zbog kojih smatram da postoje još uvijek razlozi za održavanje istražnog zatvora, a sve s obzirom na određene okolnosti koje su se desile tijekom trajanja sudskog postupka iz kojih proizlazi da istražni zatvor nije,  da nije postignuta svrha određivanja istražnog zatvora. Takav prijedlog je predan Županijskom državnom odvjetništvu.

Ono što se traži,  traže se hitni izvidi zbog novih,  zbog visokog stupnja vjerojatnosti da su počinjena nova kaznena djela i u tom smislu očekujemo ispravne, brze, stručne,  reakcije tijela državne vlasti.

Da će mladići nastavak sudskog postupka pratiti sa slobode, potvrdio je i glasnogovornik Županijskoga suda u Zadru Hrvoje Visković. 

- Nakon što je nas je Državno odvjetništvo obavijestilo da su ispitani svi svjedoci, sudac istrage mogao je donijeti jedino odluku da osumnjičene pusti iz istražnoga zatvora, rekao nam sudac Visković.


Reci što misliš!