Crna Kronika

bizarna krađa u zadru

Odakle jednom svećeniku toliki satovi?

Provalnik koji je prethodno poharao 11 crkava i župnih ureda u Vodicama, Bibinju, Crnome i Zadru - svećeniku je ukrao pozamašnu kolekciju satova najprestižnijih brendova.​

Provalnik koji je prethodno poharao 11 crkava i župnih ureda, ukrao je 26 skupih satova.

"Ne daj Bože da smo se našli sami u istoj prostoriji. Jesam što jesam, ali sam i Bibinjac", rekao je 52-godišnji svećenik Marija Sikirića iz Zadra na suđenju osumnjičenom Frani Brkoviću za provalu u njegov župni stan u Zadru.

Provalnik koji je prethodno poharao 11 crkava i župnih ureda u Vodicama, Bibinju, Crnome i Zadru - svećeniku je ukrao pozamašnu kolekciju satova najprestižnijih brendova, prenosi RTL.

Luksuzni satovi i svećenička mantija u slučaju 52-godišnjeg zadarskog svećenika ipak idu zajedno. Prije dvije godine ukradena mu je cijela kolekcija.

Iz župnog ureda na zadarskom Bilom Brigu provalnik je župniku ukrao 26 uglavnom skupih ručnih satova. Svećenik je kazao da je njegov hobi sakupljanje satova i da su oni svi njegovo osobno vlasništvo. U kvartu oko crkve koja se trenutno obnavlja, građani, od kojih su neki i vjernici, i nisu oduševljeni takvim hobijem.

"Mislim da je to apsolutno nepotrebno čak i da je kolekcionar i kako papa kaže oni bi trebali biti zadovoljni sa malo", govori Darinko Mijolović iz Zadra.

Inače, osumnjičeni 34-godišnjak je poznat kao serijski provalnik u crkve i župne urede u Vodicama, Crnome, Bibinju i Zadru. Nakon krađe satova, svećenik je svim urarima u Zadru i Zagrebu dao podatke o svojim satovima, o kojim se markama radi, kakvi su to satovi, o eventualnim posvetama. Na taj način je želio postići ako satovi završe na crnom tržištu da ih se pronađe.

Tragajući za svojim satovima  svećenik je dogovorio kupnju jednog koji mu se učinio njegov i našao se s 34-godišnjakom u kafiću. Tada je policija uhitila i jednog i drugog. Župnik je na sudu rekao - srećom po provalnika.

Obranu optuženog za krađu zanima odakle jednom svećeniku toliki satovi, ima li račune za njih ili bar svjedoke koji bi potvrdili da je riječ o poklonima.

"Oštećenik je tijekom rasprave priznao i istaknuo u više navrata, da je on kolekcionar i da je imao veću kolekciju satova iz neke svoje strasti. To ne da nije negirao, nego je više puta ponovio", kazala je odvjetnica optuženog Daria Krajina Štivičić.

Svećenik je na sudu rekao kako je bio oštećen za 70 tisuća kuna, ali da mu je policija vratila satove.


Reci što misliš!