Crna Kronika

priseban vozač

Petogodišnji Poljak lakše ozljeđen kad je na Kalelargi istrčao pred vozilo Hitne pomoći

Petogodišnji Poljak lakše ozljeđen kad je na Kalelargi istrčao pred vozilo Hitne pomoći
Bojan Bogdanić

Vozač kola Hitne pomoći zakočio je u zadnji čas i tako spasio život petogodišnjem dječaku iz Poljske.

U nedjelju, 5. kolovoza dječak je oko 15 sati šetao s roditeljima u grupi turista po Kalelargi. U jednom trenutku, ne znamo zašto, istrčao je iz grupe, nažalost baš u trenutku kad je Kalelargom na hitnu intervenciju išlo vozilo Hitne.

- Udarac se jako čuo i ja sam dignuo pogled. Skamenio sam se kad sam vidio što se dogodilo. Dječak je ležao pred kotačem, kombi se zaustavio u zadnji tren, kazao je za 24sata Robert Pavić iz Zagreba koji sezonu radi u fast foodu u Zadru.

Roditelji su odmah uzeli dijete, majka je plakala i tresla se, kažu očevici.

- Jedna žena, koja je vidjela sve što se dogodilo, dotrčala je i vikala, plakala i zvala policiju. Hitna je odmah otišla, da bi sljedeća došla za 15 minuta, kao i policija koja je odmah napravila očevid, kaže Robert.

Dijete je prošlo s lakšim tjelesnim ozljedama, ali i sa zanimljivom kvalifikacijom počinjenja djela.

- Počinitelj ove prometne nezgode je dijete. No, naravno, kao dijete nije prekršajno odgovorno. Stvar je u tome da je vozač apsolutno bez odgovornosti, napravili smo i alkotest koji je pokazao da nije bio pod utjecajem alkohola, a u biti nisu krivi ni roditelji. Dijete se uvijek može otrgnuti iz ruku, a u ovoj situaciji vjerojatno su računali kako su u pješačkoj zoni, iako Kalelargom u određeno doba dana voze dostavna vozila, a vozilo Hine ima pravo prolaska centrom grada u svako doba dana, za 24sata je kazao glasnogovornik zadarske policije Elis Žodan.


Reci što misliš!