Crna Kronika

pucnjava, helikopter, fizički obračun...

Nakon pljačke bankomata u Novigradu slijedila je filmska potjera u kojoj su uhićena oba pljačkaša

Nakon pljačke bankomata u Novigradu slijedila je filmska potjera u kojoj su uhićena oba pljačkaša
Dino Stanin/PIXSELL

Uz automobilsku potjeru, pucnjavu, nadlijetanje helikopterom i pretragu teško pristupačnog terena jučer je uhićen razbojnički dvojac sa zagrebačkog područja nakon što su raznijeli bankomat u Novigradu te ukrali više od pola milijuna kuna i pokušali pobjeći. No policija je bila, brža, spremnija i odlučnija.

Veliki uspjeh zadarske policije u hvatanju pljačkaša koji su jučer eksplozivnom smjesom plina raznijeli bankomat u Novigradu i ukrali više od pola milijuna kuna.

Dvojac sa zagrebačkog područja, uhićen je ubrzo nakon razbojništva u opsežnoj policijskoj akciji na širem zadarskom području u kojoj je sudjelovao i helikopter MUP-a.

U PU zadarskoj predstavljeni rezultati istrage nakon krađe novca iz bankomata u Novigradu U PU zadarskoj predstavljeni rezultati istrage nakon krađe novca iz bankomata u Novigradu

- Riječ je kriminalcima koji se mogu se usporediti sa srpskom skupinom Pink panter, zbog načina rada i opreme koju upotrebljavaju, rečeno je na press konferenciji u Policijskoj upravi Zadarskoj.  

Neslužbeno se doznaje da su uhićeni Ilija Jerković (33) i Ivan Krijan (47) zvani Grozni iz Zagreba, a nakon krim istrage jučer na Krku priveden je Igor Šoše (30) sa karlovačkog područja koji je osumnjičen za pljačku bankovata u ožujku u Karlovcu.

Dvojac zagrebačkih razbojnika uoči dolaska u Novigrad na šibenskom je području ukrao kombi vozilo, promjenio tablice i dovezao se do Novigrada.

- U tri u noći raznijeli su bankomat, uzeli novac i prema do u detalje isplaniranom planu, krenuli u bijeg pokrajnjim prometnicama. Preko Islama Grčkog i Latinskog. Računali su da tamo neće biti policijskih ophodnji, rekao je voditelj službe kriminalističke policije PU Zadarske Bore Mršić, koji je rukovodio kriminalističkim istraživanjem.

- Prilikom bijega uočila ih je policijska patrola koja je krenula za njima u potjeru. U Islamu Grčkom napustili su automobil, i pokušali bijeg pješice. U Suhovamara ih je uočio policisjki službenik i pokušao im utvrditi identitet. Dvojac se odupro i nastavio bježati, ali je policajac uspio dostići 47-godišnjeg Krijana - Groznog i svladao ga.

Nije sve prošlo tako glatko, policajac je da bi kriminalca zaustavio morao čak pucati. bili su to pucnjevu u zrak kao upozorenje, no svejedno se nisu predali. Tek nakon fizičkog obračuna stariji je pljačkaš uhićen.

Drugi je razbojnik s naprtnjačom punom više od 550 tisuća kuna krenuo prema nepristupačnom i teško prohodnom terenu u namjeri da se pritaji i nestane s plijenom.

Policija ima saznanja da je pastirama koje je bježeći zatekao, ponudio novac da ga skriju i prevezu na sigurno, što su oni očito odbili.

Nakon što su u potjeru uključene i zračne snage MUP-a iz Zagreba, bjegunac je uočen na području Murvice Gornje gdje se skrio se u odvodni kanal.

Za razbojništvo, krađu vozila, lažne tablice, suprostavljanju policiji i drugi poduži niz kaznenih djela mogu dobiti maksimalne kazne od 8 godina zatvora, piše Radio Zadar


Reci što misliš!