Crna Kronika

Gašenje otežano zbog vjetra

Širi se požar kod Omiša

Širi se požar kod Omiša

Zbog požara je isključen dalekovod Bilice-Konjsko te dva dalekovoda na području Meteriza

Veliki šumski požar buknuo je na području Omiša, na predjelu zvanom Brnistra, uz cestu Omiš - Gata - Blato na Cetini, koja je zatvorena za promet. Kako se doznaje od zapovjednika omiških vatrogasaca Ivana Kuvačića, požar nošen jakom burom širi se prema sjeverozapadu. Zatražena je i zračna pomoć, no zbog vjetra kanaderi i helikopteri ne mogu sudjelovati u gašenju.

Na predjelu Brnistra najprije se zapalila gusta borova šuma. Vatra se zatim proširila na nisko raslinje, makiju i travu, no kuće nisu ugrožene. Prema prvim informacijama s terena, izgorjela su tri automobila, ali nitko nije ozlijeđen. Policija je izvijestila da su kod mjesta Tugare, na putu prema mjestu požara, lakše ozlijeđena četvorica vatrogasaca kad se prevrnula vatrogasna cisterna.

Zbog požara je isključen dalekovod Bilice-Konjsko te dva dalekovoda na području Meteriza. Osim omiških vatrogasaca, prema podatcima Vatrogasnog operativnog središta u Divuljama, požar gasi više od 75 vatrogasaca i 21 vozilo sa širega dalmatinskog područja.

Još nije poznato koliku je površinu požar zahvatio.


Reci što misliš!