Crna Kronika

Obdukcija

Danas rezultati obdukcije Mateljića

Danas rezultati obdukcije Mateljića

Službeno izvješće nalaza obdukcije prvo će dobiti odvjetnik obitelji Mateljić nakon čega će obitelj odlučiti hoće li detalje iz nalaza dati u javnost

Danas bi trebali biti poznati rezultati obdukcije novinara Hrvoja Mateljića (35). Nakon izvješća Zavoda za sudsku medicinu o uzrocima smrti moglo bi se doznati zašto se nije moglo zaustaviti krvarenje do kojeg je došlo tijekom operacije, javlja HTV

Službeno izvješće nalaza obdukcije prvo će dobiti odvjetnik obitelji Mateljić nakon čega će obitelj odlučiti hoće li detalje iz nalaza dati u javnost.

Mateljić je umro tijekom rutinske operacije smanjivanja želuca u Kliničkoj bolnici Sestara milosrdnica u Zagrebu. Iskrvario je nakon četiri sata borbe za život.

Laparoskopska operacija podvezivanja želuca inače je rutinska operacija u liječenju debljine. U KB-u Sestara milosrdnice dosad je napravljeno oko 120 takvih zahvata i nikada nije bilo problema. Kirurg Miroslav Bekavac-Bešlin, inače poznati hrvatski liječnik, koji je operirao Mateljića, šokiran je smrću pacijenta. Do sada je izveo više od tisuću laparaskopskih operacija, a ovo mo je prva sa smrtnim slučajem.

Obitelj Hrvoja Mateljića angažirala je odvjetnika jer sumnjaju da je riječ o liječničkoj pogrešci. Pričekat ćemo rezultate obdukcije, a ovisno o tome, obratit ćemo se stručnom povjerenstvu bolnice kako bi se utvrdile eventualne pogreške ako su počinjene, rekao je odvjetnik Čedo Prodanović. Iz bolnice su najavili provođenje internog nadzora.

Neki mediji objavili su da bi uzrok smrti Mateljića mogla biti ozljeda aorte kirurskim instrumentom troakarom. Takva ozlijeda najčešća je komplikacija kod laparaskopskih operacija. Slično se dogodilo i kod Miroslava Maškarina kod kojeg je prilikom laparaskopske operacije slijepog crijeva također došlo do jakog krvarenja te je ostao bez noge.


Reci što misliš!