Crna Kronika

Obdukcija

Filipović se predozirao

Filipović se predozirao

Filipović je čekao odluku Vrhovnog suda koji razmatra je li vijeće Županijskog suda njega i Grgu Crnkovića pravedno oslobodilo optužbe za pljačku Fine

Prvooptuženi za krvavu pljačku Fine u Zvonimirovoj ulici u Zagrebu 41-godišnji Nenad Filipović jučer je pronađen mrtav u Pakoštanima. Filipovića je u kući Ante Đonija Maksana pronašao Maksanov 21-godišnji sin. Rezultati obdukcije potvrdili su da je uzrok smrti akutna intoksikacija opojnim sredstvima, javlja HTV

Inače Filipović je čekao odluku Vrhovnog suda koji razmatra je li vijeće Županijskog suda njega i Grgu Crnkovića pravedno oslobodilo optužbe za pljačku Fine. Sudsko vijeće Županijskog suda u Zagrebu u travnju ove godine nepravomoćno je oslobodilo sedmeročlanu skupinu za krvavu pljačku poslovnice Fine u Zvonimirovoj ulici u kojoj su ubijeni zaštitari Drago Renar i Stipe Mušan.

Sudsko vijeće pod predsjedanjem suca Zdravka Majerovića zaključilo je kako nema dokaza da je itko od optuženih sudjelovao u toj pljački. Skupina je optužena za još nekoliko oružanih pljački u Zagrebu 2005. i 2006.

Prvooptuženi Nenad Filipović i Dražen Gebaj osuđeni su na po četiri godine zatvora zbog pljačke poslovnice pošte u Ulici Božidara Magovca u ožujku 2006., kada su lažnim pištoljem opljačkali 600 kuna. Četvorica optuženih - Grga Crnković, Boris Žalac, Igor Mustač, Mario Drpić, osuđeni su samo za pljačku Zagrebačke banke. Kazne su male te su istekle tijekom suđenja, koje su proveli u pritvoru.

Trećeoptuženi Ognjen Grubić osuđen je na 30 godina za pljačku Zagrebačke banke na Drvinju i ubojstvo Dragutina Golika, koji je pokušao spriječiti bijeg pljačkaša. Utvrđeno je da je Grubić dovezao pljačkaše do Zabe, čekao ih u automobilu i ispalio dva hica u Golika.

Optužene se osim za navedeno teretilo i za krivotvorenje isprava, pranje novca i druga kaznena djela. U pljačkama je ukradeno nekoliko milijuna kuna.


Reci što misliš!