Crna Kronika

Presuda

Rijeka: Za okrutno ubojstvo Simkea 12 godina zatvora

Rijeka: Za okrutno ubojstvo Simkea 12 godina zatvora

Nakon izricanja presude, ispred zgrade suda Jovičićev se brat u vidljivo alkoholiziranom stanju, zbog čega nije pušten u zgradu, pokušao baciti na ulicu s prostora ispred ulaza u nju visokog desetak metara

Dvadesettrogodišnji Arnold Uremović iz Matulja na Županijskom sudu u Rijeci osuđen je na 12 godina zatvora zbog ubojstva Vitomira Jovičića Simkea, javlja HTV

Uremović, već osuđivan zbog nasilja, u travnju prošle godine najprije je ismijavao, a zatim s mosta bacio mršavog i nejakog Simkea u hladnu i nabujalu Rječinu. Nakon toga nesretni se 36-godišnjak s teškoćama u razvoju, usto i neplivač, utopio.

Njegovo tijelo pronađeno je nakon 10 dana. Uremović je pobjegao u inozemstvo, a pronađen je zahvaljući skupini mladih koji su na Facebooku pokrenuli vlastitu istragu. Olakotne okolnosti koje je sudsko vijeće uzelo u obzir bile su smanjena uračunjivost u trenutku kad je Jovičića bacio u rijeku te teško djetinjstvo.

Otegotnim je ocijenjena višekratna prijašnja osuđivanost, među ostalim i za djela s elementima nasilja.

Nakon izricanja presude, ispred zgrade suda Jovičićev se brat u vidljivo alkoholiziranom stanju, zbog čega nije pušten u zgradu, pokušao baciti na ulicu s prostora ispred ulaza u nju visokog desetak metara. Spriječili su ga pravosudni policajci i novinari. Policajci su svladali i vezali mladića, a hitna pomoć ga je odvezla u bolnicu.


Reci što misliš!