Crna Kronika

Odjeću zapalio, nož zakopao

Poštar za ubojstvo osuđen na 34 godine zatvora

Poštar za ubojstvo osuđen na 34 godine zatvora

Vratio se potom u svoju kuću te zapalio odjeću koju je nosio tijekom ubojstva, a nož zakopao. Sutradan se vratio na mjesto zločina noseći sa sobom kanistar s benzinom

Poštar Robert Mikić koji je u sibnju ubio supružnike Galić u Virovitici osuđen je na 34 godine zatvora. Mikiću je danas presuda izrečena na Županijskom sudu u Virovitici. Mikić je u njihovoj obiteljskoj kući ubio 71-godišnju Anu Galić Satler i njegina supruga 77-godišnjeg Antu Galića.

Sudski čekić (Foto: Tportal.hr)

Mikićeva kazna je, prema riječima predsjednika Sudskog vijeća koje je kaznu izreklo, najveća kazna koja je pred tim sudom dodijeljena.

Podsjetimo, poštar je ušao u kuću i ušuljao se u kupaonicu. Na ruke je navukao rukavice koje je nosio u poštanskoj torbi te izvadio kuhinjski nož koji je sa sobom ponio od kuće. Otišao je zatim u kuhinju gdje je prvo s leđa napao Anu te ju izbo. Zatim je napao Antu. Supružnici su pokušavali pobjeći, no zbog teških ozljeda srušili su se na hodniku i preminuli, dok je ubojica mirno odšetao.

Vratio se potom u svoju kuću te zapalio odjeću koju je nosio tijekom ubojstva, a nož zakopao. Sutradan se vratio na mjesto zločina noseći sa sobom kanistar s benzinom. Njime je polio tijela supružnika te ih zapalio kako bi prikrio dokaze zločina. Bio je siguran da će tijela izgorjeti zajedno s kućom te se miran uputio na posao. Prethodno je u obližnjem kafiću popio kavu.

No, zbog nedostatka kisika u potpuno zatvorenoj kući, to se nije dogodilo i tijela su tek nagorjela. Na dan kada je ubio bračni par trebao im je isplatiti 22.000 kuna njihove mirovine. Mikić je znao kako je mirovina bračnog para izdašna jer im je poštu, pa tako i mirovine, kući donosio 10 godina.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.