Crna Kronika

Moldavija

Svećenik utopio bebu u svetoj vodi

Svećenik utopio bebu u svetoj vodi

Otac Valentin odbacuje optužbe za ubojstvo djeteta tijekom krštenja. Dječačić star šest tjedana je umro na putu u bolnicu, a obdukcija je pokazala da se utopio

Policija istražuje moldavskog svećenika, oca Valentina, zato što su ga svjedoci optužili da tijekom krštenja bebi nije prekrio usta, a ona je potom umrla.

Otac Valentin odbacuje optužbe za ubojstvo djeteta tijekom krštenja. Dječačić star šest tjedana je umro na putu u bolnicu, a obdukcija je pokazala da se utopio. Dječakov otac, 36-godišnji Dumitru Gaidau, je kazao kako je tijekom krštenja bilo jasno da bebi nije dobro.

"Nije mogao disati. Lice mu je poplavilo, a pjena mu je išla na usta. Svećenik nam je rekao da ne smijemo smetati tijelom rituala", kazao je otac te dodao da nisu mogli vjerovati kada su vidjeli da je otac Valentin dijete primio oko trbuha i za glavu te je tri puta uronio u vodu.

Voda je pronađena u bebinim plućima. Dječakova kuma Aliona Vacarciuc je kazala kako je beba plakala kada ju je svećenik topio u vodu. "Nismo mogli vjerovati, ali smo mislili kako svećenik zna što radi, no nije znao", kazala je Aliona te dodala da se više nisu mogli spasiti dijete kada im je vraćeno, piše The Sun. Kada su rođaci napali svećenika, on im je kazao da zna što radi i da je iskusan u krštenjima. Otac Valentin bi mogao završiti i do tri godine u zavoru, ako mu se dokaže krivnja za ubojstvo.


Reci što misliš!