Crna Kronika

Traži povratak na posao

Otpušteni policajac u Manili oteo autobus pun turista

Otpušteni policajac u Manili oteo autobus pun turista

55-godišnji Rolando Mendoza još je 2008. godine otpušten iz policije zbog pljački, ucjena i povezanosti sa krijumčarenjem droge, no sada se uz pomoć otetog autobusa pokušava vratiti na prijašnje radno mjesto

Bivši filipinski policajac naoružan puškom oteo je danas u Manili turistički autobus sa 25 osoba, zahtijevajući da mu se vrati njegov nekadašnji posao policijskog inspektora.

55-godišnji Rolando Mendoza još je 2008. godine otpušten iz policije zbog pljački, ucjena i povezanosti sa krijumčarenjem droge, no sada se uz pomoć otetog autobusa pokušava vratiti na prijašnje radno mjesto, tvrdeći da za nedjela za koja je optužen nije kriv. Mendoza je u autobus upao naoružan američkom puškom M-16, kakvu koriste pripadnici vojske u SAD.

Policijske vlasti u Manili potvrdile su da još uvijek pregovaraju s otmičarem, kako bi ishodile puštanje talaca na slobodu. Među otetima su 22 turista iz Hong Konga, te vozač autobusa, turistički vodič i fotograf filipinske nacionalnosti. Prema posljednjim informacijama, otmičar je pustio osam talaca, među kojima i troje djece. no još 17 ih je zatočeno u autobusu. Glasnogovornik policije u Manili Erwin Margarejo novinarima je potvrdio da otmičar za sada pristaje na pregovore te da bi eventualni policijski napad na autobus, koji je parkiran u jednom parku u središtu Manile, bio "posljednje rješenje kojemu bi se u ovoj situaciji pribjeglo".


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.