Crna Kronika

Kamenom mu smrskali glavu

Beskućnicima 20 godina zatvora za brutalno ubojstvo muškarca

Beskućnicima  20 godina zatvora za brutalno ubojstvo muškarca

Iako je obrana svim silama pokušala diskreditirati iskaz svjedokinje sudsko vijeće obranu ne drži istinitom te je dvojac osudio na 20 godina zbog ubojstva iz koristoljublja

Vijeće riječkog Županijskog suda, kojim je predsjedala sutkinja Ika Šarić, nepravomoćno je osudilo riječke beskućnike 30-godišnjeg Andriju Kosanovića i 32-godišnjeg Elisa Vujadinovića, zbog teškog ubojstva 59-godišnjeg Mumina Mujadžića u željezničkom tunelu u središtu Rijeke, piše Novi list.

Krunska svjedokinja opisala je događaj te kobne večeri u svibnju 2008. godine. Naime, ona je te večeri sa žrtvom šetala Žabicom kada su ih presrele ubojice. Posvjedočila je da su je bacili na tlo, a Mujadžića odvukli prema tunelu. Vidjela je kad su ga udarili ispred tunela i oteli mu novčanik, uz dogovor da će kasnije podijeliti novac, nakon čega su ga uvukli dublje u tunel.

Čula je kako jedan traži da mu se doda veliki kamen koji su bacili na Mujadžića i njime mu smrskali glavu. Otišla je u tunel i pronašla beživotno tijelo žrtve, no nije prijavila što se dogodilo, već je u panici pobjegla kući. Dugo je šutjela, bojeći se Kosanovića i Vujadinovića jer su joj prijetili smrću.

Iako je obrana svim silama pokušala diskreditirati iskaz svjedokinje sudsko vijeće obranu ne drži istinitom te je dvojac osudio na 20 godina zbog ubojstva iz koristoljublja.


Reci što misliš!