Crna Kronika

Tragedija u Baranji

Mladići su srušili zid koji je ubio dječaka

Mladići su srušili zid koji je ubio dječaka

Dječak (9) poginuo je u subotu u Zmajevcu u Baranji nakon što se na njega oko 10.30 sati u Ulici maršala Tita srušio zid susjedove šupe. Dječakovi susjedi stari 20 i 14 godina, uklonili su potpornu gredu, nakon čega je zid pao. Odmah su počeli otkopavati dječaka iz ruševina, no nije mu bilo spasa. Nakon što su s njega maknuli građevinski materijal, vidjeli su da ne diše, uspaničili se i pobjegli, piše 24sata.hr

- Slučajno sam prolazio pored kuće, a njih dvojica su se skoro zabili u mene. Bili su izvan sebe od straha i samo su vikali da je dječak stradao, priča Igor B.  (29), kum oca stradalog dječaka.

Odmah je dotrčao na mjesto nesreće, vidio je dječakovo beživotno tijelo i pozvao policiju i hitnu pomoć. 

- Pozvali smo i dječakova oca Josipa (34), koji je na Zelenom otoku nadničario koseći travu. Tom čovjeku stvarno u zadnje vrijeme ništa ne ide od ruke. Prvo su mu za Božić u istom danu otac i majka završili u bolnici zbog moždanog udara, prije mjesec dana mu je otac i umro, a sad ovo, priča Igor.

Dječakov otac kaže da ga je prvi poziv zatekao na Zelenom otoku i da se rekordno brzo uputio kući.

- Dok sam došao kući, Hitna još nije pristigla, ali on je već bio preminuo. Očajan sam! Pa dijete se igralo u ogromnom i prostranom dvorištu, što sam drugo mogao, ne moram valjda djecu držati vezanu u kući, priča Josip M.

Prema njegovim riječima, kuća koja se obrušila na njegova sina, već dugo je u derutnom stanju. On je bagerom raskrčio šupu, koja je bila spojena uz susjedovu kuću, i očekivao je da će i susjedi urediti svoj dio. 

- Oni su dugo, malo po malo, skidali krov kuće, a konačno su, izgleda, namjeravali nakon Uskrsa sve ukloniti. I onda su dvojica najmlađih sami u subotu odlučili sve riješiti. Htjeli su ukloniti potpornu gredu i izazvali su rušenje zida koji je poklopio mojeg sina, priča dječakov otac.

Stradali dječak je gotovo cijelo djetinjstvo proveo po bolnicama liječeći epilepsiju. 

- I sad, kad je konačno počeo živjeti život punim plućima, dogodi se ovo. Koji krvavi Uskrs!, govori očajni otac.

Sa suprugom ima još troje djece, dvije kćeri i sina. Policija je o svemu obavijestila državno odvjetništvo, koje će naknadno odlučiti o eventualnom podizanju kaznene prijave protiv susjeda koji su rušili trošnu kući i izazvali nesreću.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.