Crna Kronika

21 osoba poginula

Čileanski zrakoplov pronađen u moru

Čileanski zrakoplov pronađen u moru

Među putnicima je bio i popularni 44-godišnji TV voditelj Felipe Camiroga

Čileanski vojni avion nestao je u petak u blizini otoka Juan Fernandez u Tihom oceanu, 420 milja od čileanske obale. U avionu je bio 21 čovjek, a pretpostavlja se kao se avion srušio, priopćile su čileanske vlasti.

Ministar obrane Andres Allamand kazao je kako je avion CASA 212 dva puta pokušao sletjeti prije nego što je nestao u kasnim poslijepodnevnim satima. "Kako se približavao otoku, izgubio se radiosignal, a avion je proglašen nestalim", prenosi Reuters izjavu ministra obrane. Allamnd kaže kako su timovi za spašavanje na putu prema području na kojem je nestao avion.

Kapetan Otto Mrugalski, koji upravlja potragom i spašavanjem, kazao je kako oko otoka nisu pronađeni dijelovi aviona. Gradonačelnik otoka Leopoldo Gonzales međutim rekao je za državnu televiziju kako je prtljaga putnika pronađena u oceanu, oko pola milje od zračne luke. Lokalna radiostanica Bio Bio kasnije je prenijela izjavu kapetana Gonzalesa o tome da su vrata aviona pronađena u moru.

Felipe Paredes, koji radi u kontrolnom tornju, kazao je kako je vidio avion kako se bori s jakim vjetrom i sporadičnom kišom dok pokušava sletjeti. "Kada ga je otpuhao vjetar, avion se uspio ponovno podići", kazao je, no tada je, dodaje, ponovno izgubio signal.

Među putnicima je bio i popularni 44-godišnji TV voditelj Felipe Camiroga. On je letio na otoke s petoricom djelatnika čileanskog TV programa Buenos Dias a Todos (Dobro jutro svakome) - kako bi snimio obnovu otočja nakon što ih je u veljači 2010. pogodio potres od 8,8 stupnjeva po Richteru i tsunami.

Čileanski predsjednik Sebastian Pinera kazao je kako su njihove misli u obitelji onih koji su bili u avionu koji je u 14 sati poletio iz Santiaga. "Ovo je težak udarac za našu zemlju", kazao je Pinera.

Čileanci su se u znak sućuti okupili pred sjedište TVN-a nakon što je postaja izvijestila da su petorica njihovih zaposlenika bili u avionu. Deseci okupljenih palili su svijeće te se molili, javlja Reuters.

 


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.