Crna Kronika

Highway To Hell

Udruga šljunčara novinarki Nove TV prijeti smrću

Udruga šljunčara novinarki Nove TV prijeti smrću

Ta žena nas je oklevetala. Rekla je da smo zaradili 60 milijuna kuna, a mi živimo u stanu od 40 četvornih metara. Ugrozila je život moje djece", kazala je Dubravka Halas

Nakon što je već drugi put u emisiji Provjereno progovorila o šljunčarenju i zakonu vezanom uz tu djelatnost, novinarki Danki Derifaj s Nove TV šljunčari su i prijetili. Naime, nezadovoljni njenim izvještavanjem na Facebook-stranici Udruge šljunčara osvanuo je video s pjesmom Highway To Hell, uz koji je pisalo da je namijenjen samo njihovoj "prijateljici Danki Derifaj kojoj želimo sretan put", piše danas.net.hr

Članovi grupe potom su izmjenjivali prijetnje prozvanoj novinarki. "Želimo joj da što prije stigne na odredište...", "Mi budemo sa zettelmayerom pogurali ako treba..." i "E, za auto znam sigurno da ga treba pogurati, a možda treba još nekome nešto nagurati negdje...", samo su neki od uvredljivih i prijetećih "postova" koji su se još našli ispod videa. Prijetnje novinarka ovaj put nije shvatila olako. Naime, zbog njenog priloga objavljenog u svibnju, u kojem je objavila da tvrtka Dravski put d.o.o. ilegalno vadi sedimente iz Drave na lokalitetu Đuretina, direktor tvrtke Damir Vukšić već je reagirao.

"Tražio je demanti, a kad ga nismo dali jer je ulovljen na djelu, tužio je televiziju zbog klevete", kaže Danka Derifaj, dodajući da je i nakon priloga objavljenog prošli četvrtak zvao redakciju. Potom su se, dodaje, pojavile i prijetnje na Facebooku. "Ovo mi nimalo nije izgledalo kao šala, štoviše izgledalo je poprilično loše. Odvjetnica mi je savjetovala da prijetnje prijavim policiji, što sam i učinila", kazala je novinarka.

Komentar je danas.hr zatražio i u tvrtki Dravski put. Ondje mu se javila Dubravka Halas, nevjenčana supruga Damira Vukšića. "Kaj vi to smatrate prijetnjama? Ja sam stavila jednu pjesmu i to je shvaćeno kao prijetnja, a ona prijeti cijeloj mojoj obitelji. Ta žena nas je oklevetala. Rekla je da smo zaradili 60 milijuna kuna, a mi živimo u stanu od 40 četvornih metara. Ugrozila je život moje djece, jer je oklevetala našu tvrtku", kazala je Dubravka Halas, ističući kako su zbog prijašnjeg priloga tužili Novu TV.

"Navukli su nam sve moguće inspekcije i policiju za vrat i utvrđeno je da je sve u redu. Pitam se tko stoji iza svega toga? Kome mi to smetamo? Kada smo mi raskrinkavali kriminal s uvoznim lobijem i imali prosvjede zbog lošeg Zakona o vodama, nitko o tome nije izvještavao", kazala nam je D. Halas, dodajući da iza Udruge šljunčara stoji 80 ljudi, te da novinarka može tužiti njih svih 80.

danas.net.hr/eZd


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.