Crna Kronika

Novi napad psa

Njemački ovčar izgrizao dječaka

Njemački ovčar izgrizao dječaka

Djeca iz zaseoka Radonića kod Vrgorca već nekoliko dana žive u strahu od njemačkog ovčara koji je u četvrtak popodne napao i izgrizao 11-godišnjaka po trbuhu, leđima i nogama, piše slobodnadalmacija.hr

Dječakov otac Mladen Radonić priča nam kako je problem što njegov prvi susjed Ante Radonić tog psa pušta da se šeta selom bez ikakve brnjice ili povodca. - Pas je bio vani i kad je msli prošao pokraj njega, zaletio se, bacio ga na pod i počeo ga gristi. Toliko je bio agresivan da ga je vlasnik morao silom odvući. Tada je došla policija i napisala prijavu, no dan nakon, pas je opet bio na ulici bez nadzora. I drugi je dan otac dječaka bio opet prisiljen pozvati policiju. Oni su, kaže, došli i napisali prijave vlasniku.

"Nemam ja ništa od tih prijava, mene je strah za život moje djece. Nemam ništa protiv tog čovjeka, ne želim se svađati, nego samo želim zaštiti djecu i ovim putem potaknuti institucije da taj problem riješe", kaže otac. "Neka se taj pas makne i stvar će biti riješena. Vlasnik mi je obećao da će ga maknuti i evo, danas pas je u kavezu, ali je još uvijek u dvorištu. Znam i to da je u ovakvim slučajevima obveza veterinarske inspekcije da 10 dana promatra ponašanje psa, no ev, prošlo je pet dana, a nitko tog psa nije došao vidjet ni kontrolirati - zaključuje Mladen Radonić.

Vlasnik njemačkog ovčara Ante Radonić kaže, pak, kako je točno da je pas napao dječaka, no da se to dogodilo u njegovu dvorištu. - Svaki put kad ga dođem nahraniti, kavez je pun kamenja. Ne kažem ja da ga je mali gađao, ali to je tako. Mali je došao oko 18 sati i pas je krenuo prema njemu, mislio sam da će se igrati jer su se i prije igrali.
No, on je skočio na dijete. Ne znam zašto je to učinio, to je štene od 10 mjeseci, i jako je dobar pas, svi znaju za njega. Psa ja nedam za ništa, a nabavit ću još pet pasa, to je moje dvorište i ja mogu tamo imati što hoću", kaže vlasnik.

"Što je bilo, bilo je, meni je jako žao i nije mi drago, bio sam u šoku. Pas je sad u betonskom boksu i svaki put kad ga budem puštao, bit će s brnjicom i na uzici tako da se dijete ne mora bojati. Samo znam  kamenja nisu sama došla u njegov boks, netko se tom psu zamjerio. Ponavljam, nedam psa pa makar morao objaviti rat državi zbog njega! - kategoričan je u zaštiti svog ljubimca bio Radonić.

SD/eZd


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.