Crna Kronika

Opasna kad se napije?

Tužitelji se žalili na odluku da se splitska novinarka brani sa slobode

Tužitelji se žalili na odluku da se splitska novinarka brani sa slobode

Splitsko Županijsko državno odvjetništvo žalilo se na odluku suca istrage Stanka Grbavca, koji nije htio odrediti istražni zatvor splitskoj novinarki Vesni Božanić Serdar kako ne bi ponovila djelo i još koga ubila nakon što je svom dečku Anti Čikešu u petak navečer zabila nož ravno u srce.

Tužitelji, naime, strahuju da je Božanić Serdar opasna za okolinu te traže istražni zatvor i po tom osnovu.

Zatvorite je, kad se napije, opasna je za okolinu!

Sudac Grbavac pritvorio je Božanić Serdar isključivo zbog toga da ne ometa postupak, odnosno, utječe na svjedoke, koji će, međutim, teško pridonijeti otkrivanju konkretnog povoda za usmrćenje Vesninog zaručnika 37-godišnjeg Ante Čikeša, kojeg je ubila u stanju potpunog duševnog rastrojstva i teškog pijanstva. Bili su sami, nitko osim njih nije vidio što se točno dogodilo.

Upravo se zbog alkohola tužitelji pribojavaju da bi Božanić Serdar mogla napraviti novo zlo ukoliko bude puštena da se brani sa slobode. No, branitelj Toni Vukičević jučer je naveo kako nema nikakve dokumentacije iz koje bi bilo vidljivo da je Božanić Serdar ovisna o alkoholu. Odluku bi trebalo donijeti izvanraspravno vijeće splitskog Županijskog suda.

Ubila ga, a taman se spremali večerati?!

Božanić Serdar ubila je dečka, koji ju je prije svega par mjeseci javno na plaži zaprosio. Spremali su se uzeti, no tragični događaj u petak navečer sve je poremetio.

Istražitelje su malo poslije 20 sati dočekali vrlo uzrujana Vesna, zaručnik koji je ležao mrtav na podu blagovaonice te još topla pizza. Nož je, čini se, bio na stolu jer je pizza došla nerazrezana.

Tko zna, da je bila razrezana, možda bi i Čikeš još bio živ... Sve je to u sferi špekulacija, istina će se pokušati utvrditi istragom, no to će, objektivno, biti problem, jer o tome što se dogodilo u stanu u Peričićevoj na splitskim Firulama, može govoriti tek osumnjičena novinarka.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.