Crna Kronika

Jake mjere osiguranja

Započelo suđenje za krvavu pljačku Fine

Započelo suđenje za krvavu pljačku Fine

Uz jake mjere osiguranja na zagrebačkom Županijskom sudu počelo je suđenje za krvavu pljačku Fine 2005. godine.

Sudi se Anti Rosi koji je u bijegu i još desetorici za ubojstva zaštitara Stipe Mušana i Drage Renera iz koristoljublja, više oružanih pljački poslovnica Fine i banaka u Zagrebu te prikrivanje protuzakonito stečena novca.

Protiv desetorice okrivljenika predloženo je produljenje pritvora. Čak četvorica optuženika priznali su krivnju: Ivan Boršić (37), Ivica Štrk (48), Ivan Tucman (29) i Dražen Elčić (37). Ostali optuženici Dubravko Žugelj (29), Dražan Bekavac (39), Jurica Tumpak (49), Fehko Imamović (36), Marijo Palić (41) i Krsto Bilobrk (41) rekli su da se ne osjećaju krivima, javlja HRT.

Prema optužnici, Roso i Boršić su organizirali niz pljački između 2004. i 2008. godine, među kojima je najbrutalnije završila pljačka poslovnice Fine u Zvonimirovoj ulici u Zagrebu tijekom koje su ubijena dva zaštitara Sokol Marića i ukradena dva milijuna kuna. Za ubojstva je, prema optužnici, odgovoran Žugelj.

Ovo je inače drugo suđenje za taj zločin jer su prvi put na optuženičkoj klupi sjedili sasvim drugi ljudi oslobođeni zbog nedostatka dokaza. 2006. oslobođena je skupina na čelu s Nenadom Filipovićem koji je u kolovozu 2009. pronađen mrtav u kući svog ratnog zapovjednika u Pakoštanima. Prema obdukciji, umro je od predoziranja drogom i tabletama.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.