Crna Kronika

Radi se o višemjesečnom istraživanju

Velika akcija USKOK-a: Razbijen lanac prostitucije i trgovanja ljudima, 15-tak uhićenih

Velika akcija USKOK-a: Razbijen lanac prostitucije i trgovanja ljudima, 15-tak uhićenih

Više od 15 osoba uhićeno je u velikoj akciji razbijanja lanca organizirane prostitucije i traffickinga koju su USKOK i policija proveli u sjevernom i južnom dijelu Hrvatske.

U srijedu je dio osumnjičenika priveden na saslušanje u sjedište USKOK-a u Zagrebu, a tijekom dana u prostorijama Policijske uprave zagrebačke bit će održana izvanredna tiskovna konferencija na kojoj će šefovi kriminalističke policije prezentirati rezultate dosad provedenih etapa velike akcije.

Kako neslužbeno doznajemo, radi se o višemjesečnom istraživanju u sklopu kojeg su korištene posebne mjere tajnog nadzora telekomunikacijskih usluga, djelatnosti i prometa, a podaci prikupljeni na taj način bit će korišteni u kaznenom postupku protiv optuženika.

U srijedu su u jutarnjim satima na području Zagreba, Hrvatskog Zagorja i Dalmacije provedena iznenadna uhićenja, a pretragama stanova pronađeni su brojni dokazi koji potvrđuju sumnje da su se članovi nadzirane skupine bavili organiziranom prostitucijom. Pripadnici specijalne policije pručali su potporu kolegama iz krim. policije, ali kako doznajemo, nije bilo potrebe za primjenom sile.

jutarnji.hr


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.