Crna Kronika

Višemjesečno praćenje

Slovenska policija razbila dvije međunarodne mreže trgovine ljudima i prostitucije

Slovenska policija razbila dvije međunarodne mreže trgovine ljudima i prostitucije

Slovenska policija otkrila je u suradnji s policijom susjednih država dvije međunarodne mreže trgovine ljudima, u sklopu kojih su djevojke iz Madžarske i Srbije dovođene u Sloveniju i prisiljavane u prostituciju, a među osumnjičenima je i jedan hrvatski državljanin, objavili su u srijedu slovenski mediji pozivajući se na izvore u policiji.

Višemjesečnim praćenjem kriminalisti su tako utvrdili da su 39-ogodišnja žena i 44-ogodišnji muškarac, oboje slovenski državljani, uz pomoć 34-godišnjeg Madžara i 43-Hrvata posjećivali siromašne krajeve u Madžarskoj te nalazili djevojke slabog imovinskog stanja kojima su obećavali posao u Sloveniji. Nakon toga su ih odvodili u stanove u Ljubljani, Mariboru i Kopru i prisiljavali u prostituiranje, pri čemu su većinu zarade ostvarene prodajom seksualnih usluga zadržavali za sebe. Na taj su način iskoristili ukupno 14 državljanki Madžarske u dobi od 21 do 24 godine.

Svi se sumnjiče za trgovinu ljudima, a slovenska državljanka koja je vodila posao zadržana je u pritvoru. Dio djevojaka koji je pronađen u akciji premješten je u sigurnu kuću radi socijalne rehabilitacije i zaštite.

U drugom slučaju mreže koja se bavila trgovinom ljudima kriminalisti su prijavili 46-godišnjeg Slovenca, 33-godišnju Rumunjku, jednog 45-godišnjeg državljanina Srbije te dvije 23-godišnje srbijanske državljanke. Oni su u Srbiji okupljali mlade nezaposlene djevojke, obećavajući im da će u Sloveniji dobiti dobar posao kao maserke, a onda su ih također prisiljavali u prostituciju te im prijetili i ucjenjivali ih kad su se pokušale oduprijeti.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.