Crna Kronika

U BiH uhićen ruski državljanin zbog financiranja terorizma

U BiH uhićen ruski državljanin zbog financiranja terorizma

Ruski državljanin je uhićen nakon što je graničnim provjerama utvrđeno da je za njim Interpol Moskva raspisao tjeralicu

Sud Bosne i Hercegovine odredio je 18-dnevni ekstradicijski pritvor za ruskog državljanina Khaleba Khalebova, koji je uhićen u petak kasno navečer u sarajevskoj zračnoj luci jer ga traži Interpol Moskve zbog sumnje u financiranje terorizma, izvijestili su u ponedjeljak iz Suda BiH.

 

Khalebov je osumnjičen da je počinio kazneno djelo financiranje terorizma u pokušaju, zbog čega mu je određen pritvor, rekli su u ponedjeljak iz Suda BiH. Sada čekaju hoće li se Khalebova obrana žaliti na izručenje Rusiji.

Inače, policijski službenici Postrojbe granične policije Zračne luke Sarajevo su u petak na letu za Istanbul lišili slobode državljanina Ruske Federacije. U priopćenju za javnost Granične policije BiH od ponedjeljka su za ovog tridesetogodišnjaka navedeni tek inicijali K. K.

Ruski državljanin je uhićen nakon što je graničnim provjerama utvrđeno da je za njim Interpol Moskva raspisao tjeralicu zbog postojanja sumnje da je počinio kazneno djelo 'financiranje terorizma', pojasnili su iz Granične policije BiH.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.