Crna Kronika

Iz ODO Zadar

Optužen zbog prijetnji novinaru

Optužen zbog prijetnji novinaru

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru podiglo je optužnicu protiv 54-ogodišnjeg člana udruge navijača zbog prijetnje. Tereti ga se da je na svom Facebook profilu prijetio novinaru nakon košarkaške utakmice.

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru 23. veljače podiglo je optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1962.) zbog počinjenja kaznenoga djela prijetnje iz čl. 139. st. 3. u vezi sa st. 1. Kaznenog zakona.

Okrivljenika se tereti da je 15. listopada 2015. oko 11,00 sati u Zadru na svom Facebook profilu reagirao na članak koji je prethodnog dana na jednom internetskom portalu objavio novinar komentirajući uvredljive riječi koje su navijači na košarkaškoj utakmici dovikivali drugom novinaru.

Tereti ga se da je u cilju da ga ustraši, a svjestan svog utjecaja na članove udruge navijača kojoj i sam pripada; objavio prijeteći sadržaj koji je kod oštećenika izazvao strah od mogućeg fizičkog napada i u vezi mogućnosti daljnjeg obavljanja njegovog novinarskog posla posebice jer je u veljači 2015. godine na javnom mjestu nepoznati član te udruge ispisao grafit također prijetećeg sadržaja. 


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.