Crna Kronika

Krim policija istražuje pljačku u Zračnoj luci Zadar

Krim policija istražuje pljačku u Zračnoj luci Zadar
Mladen Malik

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela u Zračnu luku Zadar u Zemuniku ušla je kriminalistička policija koja trenutno provodi izvide o tome gdje je nestajao novac sa šanka međunarodnog prometa.

Nedavno je sasvim slučajno otkriveno kako u blagajni šanka međunarodnog prometa postoji dvostruka blagajna, a nakon provedene inventure ustanovilo se kako je Zračna luka Zadar oštećena za najmanje 50 tisuća kuna.

Kako je jedino moguće objašnjenje da iza dvostruke blagajne i nestanka novca stoji netko "iznutra", tko dobro poznaje sustav i način rada na aerodromu, direktorica Zračne luke Zadar odmah je pokrenula internu istragu koja je pokazala šokantne stvari.

Točnije, cijeli parlaleni sustav u kojemu su, navodno pod prijetnjom otkazom, konobarice pravile, a čistačice u crnim vrećama, kako ih ne bi snimile nadzorne kamere, iznosile dnevno iz Zračne luke po tisuću sendviča.

Sve su to djelatnici priznali prošli tjedan, nakon što se ih se suočilo s otkrićem "tajne" blagajne, a jedan od konobara dao je i sporazumni otkaz. Iako su njihovi šefovi uporno negirali bilo kakvu upletenost u ovu priču, čini se kako priča ipak ide dalje od samog osoblja jer nam je na Zračnoj luci jučer potvrđeno kako je šefica ugostiteljstva dobila – otkaz!

- Voditeljici ugostiteljstva otkazan je ugovor o radu. Sve okolnosti i sumnje na malverzacije u odjelu ugostiteljstva, Uprava Zračne luke prijavila je nadležnim instituacijama koje će istražiti slučaj. Dok traje istraga Zračna luka Zadar niti želi, a niti smije komentirati ovaj slučaj, kazao je glasnogovornik Zračne luka Zadar, Nikola Barać.

Koliki su razmjeri pljačke, koliko je novca nestalo i tko je sve u tome sudjelovao, za sada još nitko ne želi javno iznositi u interesu istrage. Ni u zadarskoj policiji nisu htjeli ništa više otkriti, tek to da trenutno traju izvidi zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.