Crna Kronika

Nestali avion Malaysia Airlinesa

U Tanzaniji pronađena krhotina koja pripada nestalom avionu Malaysia Airlinesa?

U Tanzaniji pronađena krhotina koja pripada nestalom avionu Malaysia Airlinesa?

Danas je u Tanzaniji pronađena krhotina za koju se pretpostavlja da pripada nestalom i nikad pronađenom zrakoplovu Malaysia Airlinesa s leta MH370, objavila je tamošnja novinska agencija.

 

Pronalazak je novinarima komentirao malezijski ministar prometa Liow Tiong Lai: "Ovaj pronađeni komad je prilično golem. Samo ako se potvrdi da bi to mogao biti dio Boeinga 777 naredit ćemo istragu i poslati istražitelje na teren da utvrde ima li zaista krhotina ikakve veze s letom MH37".

Liow se osvrnuo i na nedavni pronalazak vreća i drugih osobnih stvari na Madagaskaru za koje se sumnjalo da su nekad bile u malezijskom zrakoplovu. Međutim, ministar je demantirao takve navode i potvrdio da između pronađenih stvari i leta MH370 ne postoji nikakva poveznica.

Podsjetimo, zrakoplov Malaysia Airlinesa srušio se u ožujku 2014 s 239 putnika nedugo nakon polijetanja iz Kuala Lumpura za Peking.

Istražitelji koji su radili na slučaju vjeruju da je netko namjerno isključio radar i elektroniku koja je bila nepohodna za komunikaciju, i to prije preusmjeravanja zrakoplova tisućama milja izvan kursa preko Indijskog oceana. Komad ovog zrakoplova posljednji put je pronađen na jednom francuskom otoku u srpnju 2015.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.