Crna Kronika

Pomagale im djevojke

Dvojica Slovenaca uhićena zbog internetske prodaje sintetičkih droga

Dvojica Slovenaca uhićena zbog internetske prodaje sintetičkih droga

Dva mlađa Slovenca uhićena su zbog prodaje gotovo 300 kilograma sintetičkih droga preko interneta kupcima u više europskih država, a budu li osuđeni njima i njihovim djevojkama, koje su im u tom poslu pomagale, prijeti kazna od 5 do 15 godina zatvora.

U onemogućavanju skupine koja je okvalificirana kao "zločinačka organizacija" surađivale su austrijska i slovenska policija, piše u četvrtak mariborski list "Večer".

Vođa kriminalne skupine, 30-godišnji Tadej Savec iz Lenarta, uhićen je prije dva mjeseca u Austriji nakon što je policija te države otkrila jednog od njegovih klijenata, dok je dvije godine mlađi Dejan Žnidarič pritvoren u Mariboru, gdje obojicu čeka suđenje.

Savec i Žnidarič osnovano se sumnjiče da su preko svoje internetne trgovine www.synthetiQ.org u manje od četiri godine do svibnja 2016. prodali barem 272 kilograma sintetičkih droga. Naručiteljima su ih slali iz Slovenije, ali i iz Češke, Španjolske i Nizozemske, gdje su povremeno živjeli i boravili.

Nedozvoljenom trgovinom drogama zaradili su najmanje 1,5 milijuna eura, a veći dio sredstava ulagali u nekretnine.
Policija je nakon provaljivanje mreže tajno pratila komunikaciju glavnih aktera, prema odobrenju suda, te došla do važnih elemenata za optužnicu.

Savec i Žnidarič nalaze se trenutno u pritvoru gdje će čekati suđenje, dok je njihovim djevojkama i još nekolicini suradnika u poslu dopušteno da se mogu braniti sa slobode


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.