Crna Kronika

Njemac jarbolom zapeo o most Ždrelac

Njemac jarbolom zapeo o most Ždrelac
Velid Jakupović

Iz Ministarstva prometa, prometa i infrastrukture obavještavaju kako su se tijekom blagdanskog petka u zadarskom akvatoriju dogodile dvije pomorske nezgode. Prvo je jedrilica Morellina zapela je o most u Malom Ždrelcu, a nakon toga spašavala se i brodica Helga kod Sukošana.

U petak, 5. kolovoza oko 9 sati u Središnjicu je dojavljeno o manjoj pomorskoj nesreći na poziciji prolaz Mali Ždrelac gdje je charter jedrilica naziva „Morellina" prilikom plovidbe udarila jarbolom u konstrukciju mosta iznad morskog prolaza.

Na poziciju nesreće isplovili djelatnici Lučke ispostave Biograd na moru te su utvrdili da je do nesrće došlo nesmotrenošću skippera, C.A., njemački državljanin za što mu je izdan i naplaćen prekršajni nalog u iznosu od 7.500, 00 kuna kazne.

Tijekom jučerašnjega dana nije bilo potrebe za pokretanje značajnijih spasilačkih akcija, no od predvečerja uslijed naglog pogoršanja vremenskih prilika na moru dogodilo se nekoliko pomorskih nesreća slijedom kojih su pokrenute koordinirane spasilačke akcije.

Prva dojava u MRCC Rijeka zaprimljena je u 19.50 sati posredstvom tvrtke specijalizirane za pružanje pomoći na moru posadam i plovilima, čiji djelatnici su dojavili da je brodica naziva „Helga" pretrpjela havariju jednoga od dva porivna stroja na poziciji ispred ulaza u biogradsku marinu.

Budući da je posada navela kako su uz kvar primijetili i curenje pogonskoga goriva obavijestili su Središnjicu da im je zbog toga odbijen zahtjev za pristajanje u marinu, te su sa jednim porivnim strojem uspjeli otploviti prema marini Sukošan, nadomak koje, u 20.30 sati je brodica ostala u potpunosti bez pogona te je od službenoga plovila navedene tvrtke uzeta u komercijalni tegalj te u 22 sata sigurno vezana u sukošanskoj marini - izvijestili su iz Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.