Biznis

HGK ŽK Zadar

Prošao projekt 'Burnout prevent' namijenjen prevenciji sindroma izgaranja na poslu

Prošao projekt 'Burnout prevent' namijenjen prevenciji sindroma izgaranja na poslu
Ilustracija

Povjerenstvo za praćenje programa Europske unije Interreg Središnja Europa 2021 – 2027. donijelo je 31. siječnja 2024. godine odluku o sufinanciranju 47 novih projekata transnacionalne suradnje iz Europskog fonda za regionalni razvoj (ERDF).

Među njima našao se i projekt „Poboljšanje vještina, razvoj rješenja inovativnih usluga i preporuke politikama za prevenciju sindroma izgaranja na poslu u sektorima pametne specijalizacije Središnje Europe – Burnout prevent“, u čijoj je prijavi u svojstvu projektnog partnera sudjelovala HGK putem Županijske komore Zadar.


Drugi poziv na dostavu projektnih prijedloga bio je otvoren od 22. ožujka do 17. svibnja 2023. Od tada je program provjerio i ocijenio 280 pristiglih prijedloga, a taj je proces rezultirao odlukom o financiranju Povjerenstva za praćenje.

Projekt Burnout prevent natjecao se u programskom prioritetu 1, Suradnja za pametniju Središnju Europu, u specifičnom cilju programskog prioriteta SO1.2: Jačanje vještina za pametnu specijalizaciju, industrijsku tranziciju i poduzetništvo u Središnjoj Europi, u kojem je za sufinanciranje odobreno ukupno sedam projekata.

HGK - ŽK Zadar jedan je od 44 partnera iz Hrvatske u ukupnom broju odobrenih projekata. U projektu Burnout prevent vodeći je partner E-zavod, zavod za projektno svetovanje, raziskovanje in razvoj celovitih rešitev iz Slovenije, dok ostalih jedanaest partnera dolazi iz Poljske, Slovačke, Slovenije, Italije, Njemačke, Mađarske te Hrvatske (pored HGK - ŽK Zadar partner je i Hrvatski zavod za javno zdravstvo).

Ukupni je proračun projekta 2.084.155,00 eura, od čega je proračun HGK – ŽK Zadar 168.560,00 eura. ERDF u proračunu sudjeluje stopom sufinanciranja od 80 posto.

Početak provedbe projekta Burnout prevent očekuje se u travnju 2024. godine.


Reci što misliš!