Biznis

obavijest

Mastercard: Sve postojeće Maestro kartice vrijede i nakon 1. srpnja

Mastercard: Sve postojeće Maestro kartice vrijede i nakon 1. srpnja
Pixabay

Točna informacija jest da izdavanje novihMaestro® kartica neće biti moguće nakon 1. srpnja 2023., no sve postojeće Maestro kartice vrijede i dalje te moraju biti prihvaćene od strane trgovaca i prihvatitelja do isteka njihovog važenja

“Netočna je informacija u članku „Ovako više nećete moći plaćati u njemačkom Kauflandu i Lidlu, evo alternative“ prema kojoj od srpnja 2023. korisnici više neće moći koristiti Maestro za plaćanje u zemlji ili inozemstvu, odnosno da od srpnja 2023. trgovci više neće prihvaćati ovu funkciju plaćanja.

Točna informacija jest da izdavanje novihMaestro® kartica neće biti moguće nakon 1. srpnja 2023., no sve postojeće Maestro kartice vrijede i dalje te moraju biti prihvaćene od strane trgovaca i prihvatitelja do isteka njihovog važenja.

U članku se adresiraju EC kartice s funkcijom Maestro izdane u Njemačkojkao i njemački trgovci po čemu se može zaključiti da je članak preuzet s nekog njemačkog portala.

U prilog ovome ide i nezgodan prijevod teksta na hrvatski jezik. Iako je kasnije u tekstu članaka objašnjeno da već izdane kartice s Maestro funkcijom vrijede do isteka roka trajanja, naslov članka, lead i oprema članka su potencijalno zavaravajući za krajnjeg čitatelja”, smatraju u Mastercardu.


Reci što misliš!