Biznis

Falkensteiner pokreće desetu crowdinvest kampanju

Falkensteiner pokreće desetu crowdinvest kampanju
Promo

U 2022. FMTG je generirao više od 14 milijuna eura u samo dvije kampanje putem vlastite digitalne investicijske platforme FMTG Invest, dokazujući da je alternativno financiranje malih i srednjih poduzeća privlačna opcija za investitore čak i u izazovnim vremenima

Pod motom "Vaša investicija. Dosegnite nove ciljeve.", započela je 10. crowdinvesting kampanja Falkensteiner Michaeler Tourism Group (FMTG). Kao i u prijašnjim kampanjama, ulagači mogu očekivati ​​atraktivne kamatne stope kao i ekskluzivne dodatne pogodnosti i mogućnost pridruživanja novom Ambassador Clubu.

U 2022. FMTG je generirao više od 14 milijuna eura u samo dvije kampanje putem vlastite digitalne investicijske platforme FMTG Invest, dokazujući da je alternativno financiranje malih i srednjih poduzeća privlačna opcija za investitore čak i u izazovnim vremenima. FMTG od samog početka ruši europske rekorde, oslanjajući svoju strategiju na snagu grupe.

"Više od 3000 investitora u Austriji, Njemačkoj i Švicarskoj ukazali su nam svoje povjerenje u okviru naših devet crowdinvestment kampanji u posljednjih šest godina i osigurali nam više od 40 milijuna eura privatnog kapitala za nove projekte i daljnje širenje naših klimatski neutralnih hotelskih operacija", kaže Otmar Michaeler, izvršni direktor FMTG-a.

Još atraktivniji uvjeti

U 10. kampanji, koja traje od 20. ožujka do 28. travnja 2023., investitori mogu očekivati ​​još privlačnije uvjete. Na rok od 5 godina mogu birati između plaćanja kamata u gotovini od 5,50% godišnje ili u obliku hotelskih vaučera kao i do sada po stopi od 7,50% godišnje. Investicije su moguće već od 500 eura. Za svakih uloženih 10.000 eura, investitori dobivaju Falkensteiner vaučer u vrijednosti od 1.100 eura.

"Naša ciljna skupina su ljudi poduzetničkog duha koji razumiju poslovni model snažnog i uspješnog brenda usmjerenog na budućnost. Više od 65 % naših investitora biraju plaćanje kamata u obliku Falkensteiner vaučera. Tijekom boravka u našim hotelima mogu steći neposredan dojam o utrošenim sredstvima i uspješnoj realizaciji naših projekata na licu mjesta", kaže Anne Aubrunner, direktorica FMTG Investa.

Kvaliteta bez kompromisa

Sredstva iz tekuće kampanje bit će, između ostalog, iskorištena za kupnju nekretnina u Salòu na jezeru Garda (Lago di Garda), gdje će do 2025. godine biti izgrađen novi premium projekt s 5 zvjezdica. Poznati arhitekt Matteo Thun odgovoran je za ovaj projekt, koji podliježe strogim ekološkim standardima. Aspekti kao što su CO2 neutralna mobilnost i neovisna opskrba energijom dio su koncepta. I u 10. kampanji dio prikupljenog kapitala iskoristit će se za realizaciju daljnjih mjera u okviru strategije održivosti FMTG-a na razini cijele grupe. U svrhu postizanja internih ESG ciljeva, turistička grupa se usredotočuje na visokokvalitetne certifikate za sve postojeće objekte, daljnje širenje fotonapona i prelazak na LED. Za sve navedeno u tijeku je priprema još strožih certifikata i popratne strategije. Smjernice za ovaj projekt daje novi Falkensteiner Hotel Montafon s 5* koji je kompletno opskrbljen obnovljivom energijom i član je inicijative turn to zero.

FMTG Invest Ambassador Club

Odanost i povjerenje brojnih ulagača ključni su faktori u priči o uspjehu FMTG-a. FMTG Invest Ambassador Club osnovan je u lipnju 2022. kako bi stvorio priliku za redovitu razmjenu iskustava i networking. Investitori s ulaganjem od 65.000 eura ili više mogu dobiti status Ambassadora, koji im daje ekskluzivan pristup osobnim razgovorima s vlasnicima i menadžerskim timom. 

"Komunikacija i razmjena iskustava u ovom posebnom okruženju pomaže nam da još bolje odgovorimo na posebne potrebe i očekivanja naših gostiju i investitora", kaže Erich Falkensteiner, predsjednik Nadzornog odbora FMTG-a.

Aktualni FMTG projekti 

Falkensteiner Michaeler Tourism Group turistička je tvrtka koja se kontinuirano bavi razvojem novih projekata. Trenutno obogaćuju ponudu Falkensteiner Resorta Punta Skala u blizini Zadra s pet luksuznih vila. Prostrane nekretnine idealne su za obitelji i svaka nudi prostor za do sedam osoba s potpuno opremljenom kuhinjom, udobnim dnevnim boravkom i prostranim spavaćim sobama s en-suite kupaonicama. Tu je i grijani bazen okružen mediteranskim vrtom, a čitav koncept jamči najveću moguću privatnost. Posebnost kod ovih vila je da, unatoč maksimalnoj privatnosti, gosti imaju pristup hotelskim sadržajima, a domaćini vila pobrinut će se da nijedna želja ne ostane neispunjena.


Reci što misliš!