Biznis

fast food

U razorenoj Ukrajini ponovno se otvara McDonald's, ali samo za dostavu

U razorenoj Ukrajini ponovno se otvara McDonald's, ali samo za dostavu
Ivan Balija/ePodravina

Tri kijevske podružnice lanca brze hrane McDonald's u utorak su ponovno otvorene prvi put od početka ruske invazije, što je znak da se život u glavnome ukrajinskom gradu vraća u normalu nakon gotovo sedam mjeseci rata.

Američki lanac restorana brze hrane ranije je u priopćenju objavio da će, nakon razgovora s ukrajinskim dužnosnicima, sa stručnjacima za sigurnost i dobavljačima ponovno otvoriti svoje kijevske ispostave, no isprva samo za isporuku.

Novinari AFP-a u utorak su se i osobno uvjerili u točnost informacije kad su ugledali red zaposlenika dostavnih tvrtki, poput Glova, koji su ispred jednog restorana čekali da prikupe narudžbe.

"U listopadu će ova tri restorana ponovno biti otvorena za posjetitelje, a uz njih će se otvoriti McDrive i McDonald Express", stoji u priopćenju tvrtke. 

"U sklopu postupnog ponovnog otvaranja restorana, u Kijevu ih kanimo otvoriti još sedam, nakon čega će se broj povećati i u glavnome gradu i u gradovima na zapadu zemlje", dodaje se.

McDonald's je obustavio rad u Ukrajini 24. veljače odmah nakon ruske invazije.

Dugo iščekivano ponovno otvaranje popularnog američkog restorana brze hrane mnogi Ukrajinci vide kao simboličan iskaz potpore. 

U Rusiji je McDonalds zatvorio svoja prodajna mjesta, a ranije ove godine sve je svoje ruske restorane prodao biznismenu Alexanderu Govoru, prethodno najavivši potpuno povlačenje s ruskog tržišta. 

U objašnjenju je tada objavljeno da nastavak rada McDonaldsa u Rusiji "više nije održiv niti je u skladu s vrijednostima tvrtke".


Reci što misliš!