Biznis

Projekt „AktiBiz"

Društveno poduzetništvo na korist zajednice: proizvode i usluge društvenih poduzetnika odsada pretražuj na jednom mjestu

Društveno poduzetništvo na korist zajednice: proizvode i usluge društvenih poduzetnika odsada pretražuj na jednom mjestu

Društveno poduzetništvo kroz svoje principe društvene pravednosti i jednakosti, solidarnosti, transparentnosti i demokratičnosti koristi zajednici i predstavlja dodanu društvenu vrijednost.

To je prepoznala udruga Eko Zadar te je u suradnji s udrugom Prospero i Agencijom za ruralni razvoj Zadarske županije - AGRRA pokrenula projekt AktiBiz koji je okupio društvene poduzetnike iz čitave Hrvatske u jedinstveni web katalog. 

Društveni poduzetnici time su dobili platformu za promociju svojih usluga i proizvoda, ali i svojevrsni forum, mjesto na kojem će međusobno razmjenjivati znanja i iskustva. Već je registrirano 14 društvenih poduzetnika koji nude najrazličitiji sadržaj - od unikatnih rukotvorina do malo drugačijih vođenih tura bivšim vojnim kompleksom Raduč i prvom hrvatskom arheološkom plažom Colentum.

Klijanac i Pup-rasadnik dobre volje

U šarenoj lepezi usluga su i šumske škole i radionice zelenih vještina za najmlađe koje organizira društveno poduzeće Klijanac i Pup - rasadnik dobre volje, udruge Eko Pan iz Karlovca, zamišljene kao ciklus od 12 boravaka u prirodi tijekom kojih se djeca povezuju sa živim svijetom i dublje upoznaju s prirodom.

Udruga Naše ognjište Knin

Među registriranim poduzetnicima je i udruga Naše ognjište iz Knina usmjerena na očuvanje tradicije Dalmatinske zagore. Jedna od njihovih aktivnosti je održiva proizvodnja ručno tikanih ruksaka, torbi i ostalih pletenina s tradicionalnim uzorcima.

Marunuša j.d.o.o. Jeep safari

Cjelokupnu ponudu svih društvenih poduzetnika nađite u web katalogu na adresi https://www.drustveno-poduzetnistvo.eu/, a ako ste i sami društveni poduzetnik na istom mjestu kroz jednostavan i brz postupak registrirajte svoje proizvode i usluge.

Provedba projekta AktiBiz započela je 12. ožujka 2021. i trajat će dvije godine, sufinancira ga Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, a njegova je ukupna vrijednost 938.219,95 HRK pri čemu, sufinanciranje EU-a iznosi 85% tj. 797.486,96 HRK dok ostatak sredstva osigurava državni proračun RH.


Reci što misliš!