Biznis

apn

Subvencioniranje stambenih kredita za mlade: poziv stiže u rujnu

Subvencioniranje stambenih kredita za mlade: poziv stiže u rujnu

Izmjenama Zakona koje su donesene potkraj lipnja omogućeno je daljnje subvencioniranje stambenih kredita za mlade, a javni poziv građanima za ovu kalendarsku godinu planira se raspisati u rujnu.


Zaprimljeno je 12 ponuda banaka za sklapanje ugovora o davanju subvencioniranih stambenih kredita, izvijestili su iz APN-a.

APN će u ime Republike Hrvatske sklopiti ugovor o davanju subvencioniranih kredita sa svim kreditnim institucijama čije su ponude prihvaćene u roku od 8 dana od isteka roka za dostavu ponuda. Popis će se objaviti do 14. kolovoza.

Inače, izmjenama Zakona koje su donesene potkraj lipnja omogućeno je daljnje subvencioniranje stambenih kredita za mlade, a javni poziv građanima za ovu kalendarsku godinu planira se raspisati u rujnu.

Zahtjev za subvencioniranje stambenih kredita moći će podnijeti građani s prebivalištem na području Republike Hrvatske koji ispunjavaju uvjete za dobivanje stambenog kredita koje utvrđuje kreditna institucija, koji nisu stariji od 45 godina te koji, odnosno čiji bračni ili izvanbračni drug, životni partner ili neformalni životni partner, u vlasništvu nema stan ili kuću ili koji u vlasništvu ima samo jedan stan ili kuću koju prodaje radi kupnje većeg stana ili kuće, odnosno gradnje kuće zbog potreba vlastitog stanovanja.


Reci što misliš!