Biznis

tržište nekretnina

Cijene stanova u Zadru porasle za čak 9,5 posto u odnosu na lipanj 2017.

Cijene stanova u Zadru porasle za čak 9,5 posto u odnosu na lipanj 2017.
Dino Stanin/PIXSELL

Podaci oglasnika Crozilla pokazali su kako su prosječne oglašavane cijene stanova u lipnju zabilježile mjesečni porast od 0,8 posto, te godišnji porast od 7,8 posto. U odnosu na 2016. godinu njihove su vrijednosti porasle za 11,8 posto, te za 12,6 posto u odnosu na isti mjesec 2015. godine

Među skupljim se gradovima tijekom lipnja našao Zadar gdje je cijena kvadrata stana iznosila 2057 eura, a navedeni je iznos 0,6 posto viši no mjesec ranije, odnosno 9,5 posto veći no u istom mjesecu lani.

Unatoč padu, najviše cijene stanova i dalje su ostale u Dubrovniku u kojem se za kvadratni metar na oglasniku Crozilla u prosjeku tražilo 3866 eura, što je 1,7 posto manje nego mjesec ranije, te 0,2 posto manje nego lani.

Među najskupljim gradovima se i dalje nalazi i Opatija u kojoj su cijene porasle za 0,7 posto na mjesečnoj, te za 2,6 posto na godišnjoj razini, a za kvadrat se u prosjeku tražilo 2960 eura.

Stanovi na području Splita tijekom lipnja su bili gotovo 20 posto skuplji no lani, a prosječna tražena cijena kvadratnog metra iznosila je 2718 eura što je 1,4 posto više no mjesec ranije. U jednakom su postotku porasle i cijene u Puli u kojoj se za kvadratni metar stana na oglasniku Crozilla tražio 1551 euro, a navedeni je iznos 13,6 posto viši nego lani.

Zagreb, Pula, Split, Osijek, Rijeka, Poreč i Zadar gradovi su u kojima su se tijekom lipnja na oglasniku Crozilla najviše tražili stanovi za prodaju.

Uz one u Zagrebu koji su bili najtraženiji, potencijalni strani kupci najčešće su pretraživali ponudu stanova na moru, a pritom su pokazali interes za onima u Makarskoj, Umagu, na Krku, te u Puli i Crikvenici.


Reci što misliš!